17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPurtătoarea de cuvânt a Casei Albe, criticată pe Twitter

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, criticată pe Twitter

“Astăzi, onorăm un mare american care şi-a dat viaţa pentru a îndrepta inegalitatea rasială”, a scris ea. “Ţara noastră este mai bună datorită inspiraţiei şi sacrificiului său”, a scris Sarah Huckabee Sanders pe Twitter.

Utilizatorii de Twitter au reacţionat foarte rapid şi au criticat-o pe Sanders, afirmând că administraţia pentru care lucrează nu urmează exemplul lui Martin Luther King şi precizând că acesta din urmă a fost ucis, nu şi-a dat viaţa aşa cum a afirmat ea.

Profesoară şi câştigătoare a numeroase premii, fostul editor al publicaţiei New York Daily News, Karen Hunter, a acuzat-o pe Sanders că “dezonorează” moştenirea lui King prin promovarea politicilor administraţiei Trump despre care a afirmat că sunt “diametral opuse” viziunii liderului pentru drepturi civile.

Alţi utilizatori ai Twitter au comparat familia lui Sanders, între care se numără şi fostul guvernator al statului Arkansas, Mike Huckabee, cu politicieni conservatori care au luptat împotriva drepturilor civile pe vremea lui Martin Luther King.

“Nu şi-a dat viaţa. A fost ucis”, a scris un utilizator pe Twitter.

Martin Luther King Jr, care ar fi împlinit 90 de ani luna aceasta, a fost împuşcat mortal în Memphis, Tennessee, într-o cameră de hotel în 1968. Avea 39 de ani.

La un eveniment organizat luni în Carolina de Sud pentru marcarea împlinirii a 90 de ani de la naşterea lui Martin Luther King, senatorul Bernie Sanders a declarat că doreşte să pună capăt viziunii preşedintelui Donald Trump “Make America Great Again” (Să facem America măreaţă din nou).

“Astăzi îi spunem lui Donald Trump – Nu ne mai întoarcem la şi mai multă intoleranţă, discriminare şi divizare”, a declarat Sanders.

“În loc să ne aducă împreună ca americani, el a încercat în mod intenţionat şi agresiv să ne divizeze după culoarea pielii, gen, naţionalitate, religie şi orientare sexuală”, a mai spus el.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă