Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: The Sun

Protest comun al musulmanilor și creștinilor din Marea Britanie, împotriva orelor de homosexualitate

Sute de părinți și copii s-au adunat ieri în fața unei școli primare britanice protestând împotriva cursurilor despre homosexualitate și teoria genului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2019 - 13:26

Unii dintre manifestanții musulmani au declarat că mai degrabă pleacă din Marea Britanie decât să le permită copiilor lor să frecventeze Parkfield Community School din Birmingham.

Elevii nu au intrat în clase la prima oră. Unii dintre ei au participat la scandări sau agitând pancarde pe care scria: „Educație nu Îndoctrinare”. Un elev purta o pancardă scrisă de mână cu „Let Kids be Kids” („Lăsați copiii să fie copii”), informează Daily Mail, citează EVZ.

Protestul, la care au participat peste 300 de părinți și copii, a fost organizat în cadrul unei campanii împotriva așa-ziselor lecții ținute conform așa-zisei Legi a Egalității și a Valorilor Britanice, despre care părinții din zonă, în majoritate musulmani, afirmă că în realitate promovează homosexualitatea.

Mai mulți creștini evangheliști s-au alătura protestului în semn de solidaritate.

Nemulțumirea părinților este îndreptată mai cu seamă către directorul adjunct al școlii, Andrew Moffat, care se află la originea cursurilor intitulate „No Outsiders”.

Elevii acestei școli de înaltă ținută au cinci astfel de cursuri pe an despre vârstă, handicap, schimbarea de sex, căsătorie și parteneriat civil, graviditate și maternitate, religie sau credințe, sex și orientare sexuală.

Programul a fost implementat în școala din Brimingham în 2014 cu titlu de probă, și mai este aplicat în alte zeci de școli britanice.

Moffat, care trăiește într-un parteneriat civil cu un alt bărbat, a fost distins cu titlul de Member of the Most Excellent Member of the British Empire (MBE) în 2017 pentru egalitate și diversitate în educație.

Comentarii

loading...