Primirea României în Spațiul Schengen va fi o prioritate în bugetul Uniunii Europene

Includerea României în Spațiul Schengen va fi o prioritate în bugetul Uniunii Europene pe anul 2022.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.03.2021 - 13:57

Integrarea României în Spațiul Schengen va fi o prioritate în bugetul Uniunii Europene pe anul 2022, anunță un comunicat de presă transmis de europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

În ședința din 17 martie 2021 a Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, au fost votate prioritățile privind bugetul Uniunii Europene pentru anul 2022, anunță europarlamentarul USR PLUS (Renew Europe) Nicu Ștefănuță.

Acest raport prezintă care sunt elementele prioritare pentru Parlamentul European în vederea redactării proiectului de buget al Uniunii Europene pentru anul 2022, care se urmează să fie publicat de Comisia Europeană în luna iunie. Textul adoptat pe 17 martie de Comisia de bugete, cu 30 de voturi pentru, 3 împotrivă și 7 abțineri, urmează să fie votat în plenara Parlamentului, săptămâna următoare.

 „Cred cu tărie că România trebuie să adere la spațiul Schengen și am reușit să-mi conving colegii europarlamentari că aderarea țărilor candidate la Schengen este crucială pentru economia Europei, nu doar a lor. Prin raportul adoptat azi, creăm un context bugetar mai favorabil și în ceea ce privește siguranța Europei. În viața de zi cu zi, pentru că nunta să se întâmple, trebuie să începi să te pregătești pentru ea. Pentru a sprijini argumentul nostru, am introdus priorități bugetare pentru întărirea Frontex, creșterea bugetului Parchetului european, am cerut aplicarea imediată a mecanismului privind respectarea statului de drept. Acestea erau necesare a asigura condițiile bugetare pentru securitate și respectarea statului de drept optime, astfel încât aderarea României la spațiul Schengen să devină o realitate cât mai devreme. Am solicitat Comisiei Europene să ne furnizeze date relevante cu privire la costul neaderării României la spațiul Schengen, astfel încât să putem demonstra Consiliului și Statelor membre că nu există un moment mai bun pentru a vota aderarea pentru țările candidate care îndeplinesc toate criteriile tehnice. Vrem să dăm startul economiei și vrem toate soluțiile puse pe masă. România, Bulgaria și Croația trebuie să adere de urgență la spațiul Schengen”, a declarat europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Comentarii