Președintele Ucrainei sugerează că nu-l va ajuta pe Trump în campania electorală din SUA

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că țara sa nu se va implica în politica internă a SUA, mai ales în contextul alegerilor din acest an, la care Donald Trump candidează pentru un nou mandat.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

09.08.2020 - 14:04

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunțat, sâmbătă, că pentru Ucraina este o problemă de securitate naţională pentru Ucraina să nu se amestece în politica internă a SUA, cu atât mai mult cu cât, la sfărșitul anului 2020, sunt planificate alegeri prezidențiale în Statele Unite.

"Ucraina nu şi-a permis şi nu îşi va permite să intervină în alegeri şi, astfel, să dăuneze parteneriatului nostru sincer şi de încredere cu Statele Unite", a precizat președintele Zelenski într-un mesaj postat pe pe Twitter.

Mesajul acestuia intervine după ce președintele Trump îi sugerase lui Zelenski să ordone o investigație  asupra afacerilor din Ucraina ale lui Joe Biden.

După cum se știe, Donald Trump candidează pentru un nou mandat la Casa Albă din partea Partidului Republican, iar Joe Biden este contracandidatul lui, susținut de Partidul Democrat.

Comentarii