15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele Braziliei este gata să discute cu oricine în afară de Macron

Preşedintele Braziliei este gata să discute cu oricine în afară de Macron

Bolsonaro a estimat de asemenea că Europa “nu are de dat lecţii” Braziliei asupra mediului, în condiţiile în care el este de o săptămână sub o puternică presiune internaţională din cauza incendiilor care distrug ample regiuni ale celei mai mari păduri tropicale din lume.

Bolsonaro a anunţat jurnalişti la Brasilia că ar urma să discute la telefon în cursul zilei cu Angela Merkel, cancelarul federal german. El a adăugat că a observat la ea dorinţa de a “reveni la normalitate”, după schimburi destul de vehemente atunci când Germania şi-a suspendat la începutul lui august o parte din subvenţiile pentru prezervarea Amazoniei. Jair Bolsonaro a sfătuit-o atunci pe Angela Merkel “să reîmpădurească Germania”.

El i-a răspuns jurnalistului care-l întreba cu privire la ultimele sale afirmaţii că “ea (Angela Merkel) nu vrea să aibă o relaţie amoroasă cu mine, iar tu vrei să complici lucrurile”. “Nu doar Germania, ci întreaga Europă nu ne poate da nouă lecţii asupra mediului”, a spus Bolsonaro.

Preşedintele brazilian a adăugat că “este gata să discute cu toată lumea, exceptând dragul nostru Macron, atâta vreme cât el nu-şi va retracta afirmaţiile asupra suveranităţii Amazoniei”.

Jair Bolsonaro cere de trei zile ca preşedintele francez, care a estimat că problema suveranităţii asupra Amazoniei este deschisă, să-şi “retragă insultele”. În Brazilia se află 60% din pădurile amazoniene.

Referitor la vizita pe care Jair Bolsonaro a anunţat-o joi seara – a şefului diplomaţiei braziliene Ernesto Araujo şi a lui Eduardo Bolsonaro, fiul său parlamentar, în SUA – preşedintele Braziliei a precizat: “Am cerut ajutorul lui (Donald) Trump”.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă