18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedinta Partidului Social Democrat din Germania și-a dat demisia după înfrângerea în...

Preşedinta Partidului Social Democrat din Germania și-a dat demisia după înfrângerea în alegeri

Demisia a venit și pe fondul amplificării criticilor interne şi a discuţiilor despre menţinerea formaţiunii sale în coaliţia Angelei Merkel, informează France Presse.

“Nu mai am sprijinul necesar pentru a-mi exercita funcţiile”, a declarat Nahles într-un comunicat în care anunţă că se retragere luni de la preşedinţia partidului şi marţi din preşedinţia grupului SPD în cadrul parlamentului german.

SPD a suferit duminica trecută pierderi grele în alegerile europene, cu 15,5% din voturi (în scădere cu 11 puncte), fiind depăşit de Verzi (peste 20%), de asemenea un record.

SPD intenţiona să rezolve problema menţinerii sale în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel în septembrie, la jumătatea legislaturii.

Dar de câteva zile, presa germană scrie despre lupte interne în SPD pentru a o îndepărta pe Andrea Nahles, favorabilă menţinerii în guvern.

Andrea Nahles, în vârstă de 48 de ani, a preluat conducerea partidului în aprilie 2018, succedându-i lui Olaf Scholz, devenit ministru al finanţelor.AGERPRES/(AS – editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă