12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalPreşedinta Partidului Social Democrat din Germania și-a dat demisia după înfrângerea în...

Preşedinta Partidului Social Democrat din Germania și-a dat demisia după înfrângerea în alegeri

Demisia a venit și pe fondul amplificării criticilor interne şi a discuţiilor despre menţinerea formaţiunii sale în coaliţia Angelei Merkel, informează France Presse.

“Nu mai am sprijinul necesar pentru a-mi exercita funcţiile”, a declarat Nahles într-un comunicat în care anunţă că se retragere luni de la preşedinţia partidului şi marţi din preşedinţia grupului SPD în cadrul parlamentului german.

SPD a suferit duminica trecută pierderi grele în alegerile europene, cu 15,5% din voturi (în scădere cu 11 puncte), fiind depăşit de Verzi (peste 20%), de asemenea un record.

SPD intenţiona să rezolve problema menţinerii sale în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel în septembrie, la jumătatea legislaturii.

Dar de câteva zile, presa germană scrie despre lupte interne în SPD pentru a o îndepărta pe Andrea Nahles, favorabilă menţinerii în guvern.

Andrea Nahles, în vârstă de 48 de ani, a preluat conducerea partidului în aprilie 2018, succedându-i lui Olaf Scholz, devenit ministru al finanţelor.AGERPRES/(AS – editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă