20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalPreședinta Comisiei Europene vine în Republica Moldova. Ar putea anunța începerea negocierilor...

Președinta Comisiei Europene vine în Republica Moldova. Ar putea anunța începerea negocierilor pentru intrarea în UE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va afla în ziua de 12 octombrie 2023 în Republica Moldova, în condițiile în care Republica Moldova speră să înceapă cât mai rapid negocierile pentru a fi primită în UE.

Informația oficială despre această vizită a fost difuzată, la data de 11 octombrie, de Președinția Republicii Moldova.

“Joi, 12 octombrie, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine la Chișinău pentru a face o trecere în revistă a progresului Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Președinta von der Leyen va discuta cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu Prim-ministrul Dorin Recean despre continuarea sprijinului UE pentru Moldova”, a anunțat Președinția Republicii Moldova.

Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată la integrarea în UE în anul 2022, simultan cu Ucraina. Autoritățile de la Chișinău ar dori ca negocierile pe acest subiect între Republica Moldova și UE să înceapă înainte de finalul anului 2023. Și Parlamentul European a emis o rezoluție care solicită Comisiei Europene să înceapă negocierile în anul 2023.

Pe de altă parte, nu există un termen limită până la care o țară candidată să fie primită în UE. Potrivit unei estimări pe care o anunța, acum câteva luni, chiar președinta Maia Sandu, Republica Moldova ar putea deveni membru deplin al UE în anul 2030.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

Emblema Dogecoin, câinele Kabosu, a murit

Kabosu, câinele japonez din rasa Shiba Inu cunoscut pentru faimoasa sa fotografie devenită „meme” și care a inspirat logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, a murit vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă