22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalPresa de stat chineză arată cum se construiește un spital improvizat în...

Presa de stat chineză arată cum se construiește un spital improvizat în țară

Radiodifuziunea(presa) de stat chineză a difuzat joi imagini, surprinse de o dronă, ale unui spital improvizat cu 6.000 de paturi în construcți, la Jilin, un oraș afectat de recenta creștere a cazurilor de coronavirus, conform Reuters.
 Instalația este de așteptat să înceapă să funcționeze pe 22 martie, când prima fază de construcție este finalizată, potrivit CCTV.

Provincia Jilin a raportat 742 de noi infecții simptomatice locale miercuri (16 martie), în scădere față de 1.456 cu o zi înainte.

Presa de stat chineză arată imagini cu un spital improvizat care se construiește pentru a mai liniști opinia publică după creșterea cazurilor de Covid-19

Valul actual de cazuri din China este încă mic conform standardelor globale, dar oficialii naționali au avertizat că procesul controlului virusului devine din ce în ce mai dificil, mai mult de două duzini de regiuni raportând infecții recente. Ei au cerut ca mi multe măsuri din politica „dinamică” zero-COVID să fie implementate mai strict și mai vigilent.

China a înregistrat o creștere bruscă a numărului de infecții zilnice cu COVID-19 marți. Numărul de cazuri s-a dublat față de ziua precedentă la un nivel maxim ca acum doi ani deoarece focarul de virus s-a extins rapid în nord-estul țării.

Sute de persoane la coadă pentru a fi testate pentru COVID-19 în nord-estul Chinei, pe măsură ce țara se luptă cu cea mai mare creștere a cazurilor de la Wuhan în 2020. Peste 3.500 de noi infecții au fost raportate luni – majoritatea au fost găsite aici – în nord-estul provinciei Jilin.

China se confruntă cu cel mai mare număr de cazuri Covid

Celor peste 24 de milioane de oameni li s-a interzis să călătorească în și din provincie fără a anunța poliția locală. În ultima săptămână, au fost raportate noi cazuri de COVID în Beijing și centrul financiar Shanghai, unde școlile, parcurile și cinematografele au fost închise și călătoriile pe distanțe lungi au fost suspendate.

Autoritatea de reglementare a aviației din China a declarat că peste 100 de zboruri internaționale programate să sosească în oraș vor fi redirecționate în alte locuri. Locuitor din Shanghai, Li Yiqing, spune că oamenii sunt pregătiți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European. Se vor discuta candidaturile pentru președinția Consiliului și a Comisiei Europene

Președintele României, Klaus Iohannis, participă la reuniunea informală a Consiliului European în care se vor discuta candidaturile pentru principalele funcții europene. Reuniunea din 17 iunie...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă