Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul portughez respinge ideea unui guvern de coaliţie

Antonio Costa, premierul Portugaliei, a respins scenariul unui guvern de coaliţie cu stânga radicală dacă Partidul Socialist va câştiga alegerile parlamentare din 6 octombrie, dar nu va avea singur o majoritate în parlament, conform Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2019 - 20:43

Sondajele de opinie arată că socialiştii, care în prezent se bazează în parlament pe două partide de extremă stânga pentru a vota legislaţia, vor obţine 37-38% din voturi, ceea ce înseamnă că vor avea nevoie de sprijinul a încă unui partid pentru a guverna. Totuşi, Costa a indicat că este favorabil continuării pactului actual în parlament cu cel puţin unul dintre partidele de extremă stânga - comuniştii şi Blocul de stânga - mai degrabă decât o coaliţie oficială în care Partidul Socialist ar avea câţiva miniştri.

''Este bine să nu ruinăm o bună prietenie cu un mariaj prost. Nu este o idee bună să încercăm să complicăm viaţa noastră politică atunci când avem deja scenarii de risc în străinătate'', a declarat premierul Antonio Costa pentru postul TVI. După alegerile parlamentare din 2015, în care coaliţia de centru-dreapta PSD-CDS a obţinut 43,81% din voturi, iar socialiştii 37,61% din sufragii, Costa a făcut o alianţă fără precedent cu partidele de extremă stânga.

Guvernul său a fost apreciat de Uniunea Europeană şi de investitori pentru măsurile bazate pe un mix de disciplină fiscală şi creştere economică. Socialiştii portughezi conduc în sondajele de opinie, dar ar trebui să obţină în jur de 42% din sufragii pentru a putea forma o majoritate astfel încât să guverneze singuri.

 
 

Comentarii

loading...