10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPompeo acuză China după arestarea, în Hong Kong, a unor activiști pro-democrație

Pompeo acuză China după arestarea, în Hong Kong, a unor activiști pro-democrație

Pompeo a declarat că „cea mai mare teamă a Partidului Comunist Chinez este libertatea de exprimare și gândirea liberă” a propriilor cetățeni.

„Statele Unite sunt îngrozite de persecuția politică a guvernului din Hong Kong împotriva curajoșilor avocați pro-democrație. Folosirea instanțelor pentru a reduce la tăcere disidența pașnică este un semn distinctiv al regimurilor autoritare și subliniază încă o dată că cea mai mare frică a Partidului Comunist Chinez este libertatea de exprimare și gândirea liberă a propriului său popor”, a spus Pompeo.

Secretarul de stat american a reiterat faptul că cetățenii din Hong Kong ar trebui să își poată exercita drepturile care le erau „garantate” conform legii atunci când insula s-a alăturat Chinei sub deviza „O țară, două sisteme”, apreciind că lupta activiștii pro-democrație pentru a rezista guvernării Partidului Comunist Chinez va rezista testului timpului ca „un testament al spiritului uman”.

„Hong Kong a beneficiat istoric de un sistem liber și deschis care sărbătorea pledoaria pașnică a cetățenilor precum Joshua Wong, Agnes Chow, Ivan Lam și Jimmy Lai … Lupta lor de a rezista negării de către PCC a drepturilor lor fundamentale va rămâne, de-a lungul istoriei, un testament al spiritului uman ”, a declarat Pompeo.

Atacul dur, al secretarului de stat american, la adresa Partidul Comunist Chinez, vine după ce un tribunal din Hong Kong l-a condamnat pe proeminentul activist pro-democrație Joshua Wong, printre alții, pla aproape un an și două luni de închisoare, pentru „organizarea, participarea și incitarea” unui protest neautorizat în afara unui sediu al poliției anul trecut .

Agnes Chow și Ivan Lam au primit o închisoare de 10 și respectiv șapte luni. Toate cele trei persoane au pledat vinovate săptămâna trecută pentru acuzațiile legate de protestul din 2019.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă