8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliția din Paris a tras cu gaze lacrimogene asupra unui „convoi al...

Poliția din Paris a tras cu gaze lacrimogene asupra unui „convoi al libertății”

Poliția franceză din Paris a tras cu gaze lacrimogene asupra manifestanţilor de pe bulevardul Champs Elysees, sâmbătă, la scurt timp după ce un “convoi al libertății” care protesta împotriva restricţiilor pandemice a ajuns în capitală, iar maşini cu protestatari au reuşit să treacă de punctele de control ale poliţiei în centrul Parisului pentru a bloca traficul în jurul Arcului de Triumf, transmite Reuters.
Anterior, poliţia a comunicat că a oprit 500 de vehicule care încercau să intre în Paris şi a aplicat aproape 300 de amenzi până la jumătatea dimineţii. Separat, cinci protestatari au fost reţinuţi în sudul Parisului, pentru că se aflau în posesia unor obiecte precum ciocane, cuţite şi măşti de gaze.
Protestele din Franţa sunt îndreptate împotriva regulilor care impun un permis de vaccinare pentru a intra în multe locuri publice şi vin după luni de demonstraţii regulate împotriva acestui permis la Paris şi în alte oraşe.


Poliția din Paris a reprimat un convoi al libertății ce s-a inspirat din protestele din Canada


Protestatarii se inspiră din modul de a manifesta adoptat de omologii lor din Canada, care practic au paralizat întreaga activitate în capitala Ottawa şi au perturbat comerţul transfrontalier cu SUA.
Cu mai puţin de două luni înainte de alegerile prezidenţiale, guvernul preşedintelui Emmanuel Macron doreşte să împiedice ca protestele să se transforme în manifestaţii de amploare precum “vestele galbene” antiguvernamentale din 2018. Mişcarea vestelor galbene, care a început ca un protest împotriva creşterii preţului benzinei, s-a transformat într-o revoltă mai amplă, care a cunoscut unele dintre cele mai grave violenţe de stradă din ultimele decenii şi a pus la încercare autoritatea lui Macron, conform agerpres.ro.

Poliţia a mobilizat peste 7.000 de agenţi, a înfiinţat puncte de control şi a desfăşurat transportoare blindate de personal şi camioane cu tunuri de apă pentru a se pregăti pentru proteste. Autorităţile au permis desfăşurarea sâmbătă la Paris a două marşuri de stradă ale manifestanţilor anti-vaccin şi ale vestelor galbene.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă