8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăCoronavirusProteste în Franța la adresa lui Macron privind vaccinarea: Vă vom enerva

Proteste în Franța la adresa lui Macron privind vaccinarea: Vă vom enerva

Proteste anti-vaccin și manifestanți care s-au adunat sâmbătă în mai multe orașe din Franța, denunțând intenția președintelui Emmanuel Macron de a “enerva” persoanele care refuză vaccinarea COVID-19 prin înăsprirea restricțiilor privind libertățile lor civile, relatează Reuters, este imaginea zilei în aceată țară.

Macron a declarat săptămâna aceasta că vrea să îi enerveze pe cei nevaccinați, făcându-le viața atât de complicată încât să ajungă să se injecteze. Persoanele nevaccinate sunt iresponsabile și nedemne de a fi considerate cetățeni, a adăugat el.

La Paris, protestatarii au ripostat adoptând formulările sale, scandând “Vă vom enerva”.

Alții purtau pancarte pe care scria “Nu permisului de vaccinare”, o referire la inițiativa legislativă a lui Macron de a cere dovada vaccinării pentru a intra în locuri precum cafenele, baruri și muzee, transmite stiridiaspora.ro.

Imaginile televizate au arătat încăierări între protestatari și poliție în Paris. Protestatarii s-au adunat pe străzile din Marsilia, Nantes și Le Mans, printre alte orașe.

Aceste proteste izbucnite în Franța la adresa lui Macron privind vaccinarea sunt motivate de încălcarea libertăților cetățenilor

Protestatarii îl acuză pe Macron că le calcă în picioare libertățile și că îi tratează inegal pe cetățeni. El spune că libertățile implică responsabilități care includ protejarea sănătății altora.

Franța a înregistrat vineri, pentru a doua oară într-o săptămână, peste 300.000 de noi infecții cu coronavirus pentru a doua oară într-o săptămână. Spitalizările, inclusiv cele ale pacienților cu COVID-19 aflați la terapie intensivă, sunt în continuă creștere, punând sub presiune sistemul de sănătate.

Unele spitale au raportat că aproximativ 85% dintre pacienții de la terapie intensivă nu sunt vaccinați împotriva COVID-19. Datele arată că 90% dintre persoanele de peste 12 ani eligibile pentru vaccinarea COVID-19 sunt complet vaccinate.

Protestatarii l-au acuzat pe Macron și că politizează pandemia înaintea alegerilor. “Vreau ca el să-i enerveze pe traficanții de droguri și pe infractori, nu pe oamenii obișnuiți”, a declarat un protestatar în vârstă de 55 de ani, care a solicitat anonimatul deoarece conduce o afacere.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...
Ultima oră
Pe aceeași temă