30.8 C
București
miercuri, 12 iunie 2024
AcasăInternaționalPeste 475.000 de mașini electrice Tesla sunt rechemate în service

Peste 475.000 de mașini electrice Tesla sunt rechemate în service

Tesla urmează să cheme peste 475.000 de mașini electrice din SUA, potrivit documentelor depuse la autoritatea de reglementare a siguranței din SUA.

Firma de vehicule electrice a anunțat că recheamă 356.309 de vehicule din cauza potențialelor probleme cu camera retrovizoare care afectează modelul 3 Tesla 2017-2020. Alte 119.009 vehicule Model S vor fi, de asemenea, rechemate din cauza unor posibile probleme cu portbagajul din față.

Tesla recheamă sute de mii de mașini electrice

Cifra totală de rechemare este aproape echivalentă cu cele 500.000 de mașini livrate de Tesla anul trecut, relatează Reuters. BBC a contactat Tesla pentru comentarii. Un raport de siguranță, transmis luna aceasta, estimează că aproximativ 1% dintre modelele 3 rechemate ar putea avea o cameră retrovizoare defectă.

De-a lungul timpului, „deschiderea și închiderea repetată a capacului portbagajului” poate cauza uzura excesivă a cablului care furnizează alimentarea camerei retrovizoare, se arată într-un raport de retragere pentru siguranță transmis de Tesla Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA pe pe 21 decembrie.

Dacă uzura face ca miezul cablului să se separe, „alimentarea camerei cu vedere din spate nu este vizibilă pe afișajul central”, notează raportul. Pierderea afișajului camerei poate „crește riscul de coliziune”, adaugă acesta.

Rechemarea Model S implică vehicule fabricate între 2014-2021, dintre care unele pot avea o problemă cu un „zăvor secundar” pe portbagajul din față. Într-un alt raport de Safety Recall, depus tot pe 21 decembrie, Tesla notează că defecțiunea ar putea însemna, dacă zăvorul principal este eliberat din greșeală, portbagajul din față „se poate deschide fără avertisment și poate împiedica vizibilitatea șoferului, crescând riscul unui accident”.

Aproximativ 14% dintre modelele S rechemate pot avea defectul, notează raportul. În ambele cazuri, rapoartele afirmă că „Tesla nu are cunoștință de niciun accident, răni sau decese” legate de potențialele defecte.

Săptămâna trecută, Tesla a fost de acord să facă modificări la caracteristica Passenger Play, care permite ca jocurile să fie jucate pe ecranul tactil în timp ce mașina este în mișcare.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Toni Greblă, despre scandalul de la Sectorul 1: „În 25% din secții apar greșeli”

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a comentat situația neregulilor din Sectorul 1 al Capitalei, subliniind că un sfert dintre secțiile de votare...

Iohannis a promulgat legea. Instituţiile de cultură au dreptul să încaseze 50% din veniturile provenite din închirierea spaţiilor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că instituţiile de cultură vor avea posibilitatea să păstreze 50% din veniturile pe care le...

Toni Greblă, despre scandalul de la Sectorul 1: „În 25% din secții apar greșeli”

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a comentat situația neregulilor din Sectorul 1 al Capitalei, subliniind că un sfert dintre secțiile de votare...
Ultima oră
Pe aceeași temă