Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Paul Ryan: Acest raport nu este o punere sub acuzare a FBI sau a Departamentului de Justiţie

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, republicanul Paul Ryan, a declarat vineri că raportul întocmit de Comisia pentru Informaţii care invocă abuzuri din partea FBI şi a Departamentului de Justiţie nu este un rechizitoriu la adresa acestor instituţii.

Share

Rl online 0 comentarii

02.02.2018 - 11:36

În baza unor informaţii clasificate, raportul de patru pagini - redactat de către parlamentarul republican Devin Nunes, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor - sugerează că Departamentul de Justiţie şi FBI au abuzat de capacitatea de a supraveghea un membru al echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump.

"Nu este vorba despre un rechizitoriu asupra instituţiilor noastre sau asupra sistemului nostru judiciar. Acest raport nu este o punere sub acuzare a FBI sau a Departamentului de Justiţie. Totodată, el nu pune sub semnul întrebării investigaţia procurorului special Robert Mueller sau pe adjunctul procurorului general. Este vorba despre exercitarea funcţiei legitime a Congresului de supraveghere, pentru a se asigura că FISA (n.a. - legea de supraveghere a serviciilor de informaţii externe) este aplicată corect. Dacă nu a fost aplicată corect şi au existat abuzuri, acest lucru trebuie să iasă la lumină, iar oamenii să fie traşi la răspundere, astfel încât să nu fie afectate libertăţile noastre civile", a declarat Ryan.

Un alt republican din Camera Reprezentanţilor, Jeff Duncan, a precizat că a citit raportul şi că îngrijorările FBI sunt justificate, întrucât acesta "va zdrunci agenţia până la bază, arătându-le americanilor modul în care a fost transformată într-o armă de către oficiali ai Administraţiei Obama/Partidului Democrat, pentru a viza adversari politici", a relatat BBC News. 

Fostul director al FBI James Comey, demis de către Donald Trump, a sugerat că agenţia este supusă unei "vânători de vrăjitoare".

"Toţi ar trebui să aprecieze faptul că FBI îşi exprimă poziţia. Îmi doresc ca mai mulţi lideri să facă asta. Luaţi aminte: istoria SUA arată că, pe termen lung, ticăloşii şi mincinoşii nu rezistă niciodată, atâta timp cât oamenii buni intervin", a transmis Comey prin intermediul contului de Twitter.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a exprimat "preocupări grave" în privinţa exactităţii raportului potrivit căruia ar exista o abordare împotriva lui Donald Trump în cadrul Departamentului de Justiţie.

Totodată, Departamentul de Justiţie şi FBI nu susţin dezvăluirea publică a acestui raport, întrucât ar putea expune informaţii clasificate şi ar putea vicia investigaţia procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Şeful de cabinet al Casei Albe, John Kelly, a declarat miercuri că documentul ar putea să fie făcut public în curând, după finalizarea unei verificări de către avocaţii preşedinţiei.

Comentarii

loading...