Parlamentul European a închis dosarul privind presupuse angajări fictive

Parlamentul European a declarat că a închis dosarul privind presupuse angajări fictive, în care era implicată Sylvie Goulard, propusă de Franţa pentru un post de comisar european, ne spune AFP

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 30.08.2019 - 20:08

"Cazul din Parlamentul European este închis. Au fost observate nereguli administrative minore, nesistematice şi neintenţionate. Rambursarea legată de acest dosar a fost efectuată", a declarat agenţiei France Presse un purtător de cuvânt al PE.

În aceeaşi zi, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin, a declarat canalului BFM TV că Parlamentul European a exonerat-o pe Goulard în urma unei "anchete interne". Ea a explicat că "Parlamentul European a investigat timp de doi ani ce s-a întâmplat şi a conchis că nu există informaţii care să ducă la concluzia că ea (Goulard) nu a procedat conform regulilor".

În Franţa, ancheta judiciară privind aceleaşi suspiciuni continuă; au fost audiaţi foşti asistenţi parlamentari şi mai mulţi eurodeputaţi, însă deocamdată Goulard nu a fost convocată. O sursă a AFP care cunoaşte dosarul susţine că ea nu este cea mai implicată dintre cei şase parlamentari vizaţi.

Miercuri, preşedintele francez Emmanuel Macron a nominalizat-o pe Goulard pentru un post în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen.

Sylvie Goulard, în vârstă de 54 de ani, a fost ministru al apărării în guvernul condus de premierul Edouard Philippe şi deputată în PE din partea grupului centrist Mişcarea Democratică (MoDem) din majoritatea prezidenţială din Franţa. Preşedinţia franceză a apreciat că ea are "o experienţă europeană recunoscută" şi "capacitatea de a juca un rol major în cadrul Comisiei".

Comentarii