17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc a purtat mască la o slujbă publică pentru prima dată

Papa Francisc a purtat mască la o slujbă publică pentru prima dată

Suveranul Pontif a purtat o mască albă în timpul slujbei oficiate la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma. Anterior, Papa obișnuia să poarte masca doar în maşina care îl ducea la audienţele sale săptămânale de la Vatican.

Papa Francisc a fost criticat pentru că nu a purtat mască la audienţele sale generale şi pentru că a intrat uneori în contact relativ strâns cu vizitatorii.

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, a participat la slujbă împreună cu lideri de diferite religii, printre care şi patriarhul ortodox Bartolomeu I.

Concomitent, în alte locaţii din Roma, evreii s-au rugat în sinagoga oraşului iar liderii budist, hindus şi musulman s-au rugat şi ei pentru pace.

Papa Francisc şi-a scos masca în timp ce a citit rugăciunea, la fel ca şi ceilalţi lideri care s-au adresat mulţimii, dar a pus-o la loc când a terminat de vorbit.

Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury şi liderul spiritual al anglicanilor, urma să participe la eveniment însă nu a putut ajunge din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.  

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă