Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Europarlamentare 2019. Ora 21:00

Oktoberfest, începe la Munchen

Tradiţionalul festival al berii Oktoberfest, desfăşurat anual la München, a ajuns la cea de-a 185-a ediţie şi are loc în perioada 22 septembrie - 7 octombrie.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 22.09.2018 - 09:54

Care şi căruţe decorate de sărbătoare, berari germani şi familiile acestora, barmani şi chelnăriţe, componenţii formaţiilor şi orchestrelor muzicale care vor cânta pe durata festivalului îşi vor face intrarea în capitala Bavariei. După ce toţi berarii şi-au instalat corturile, primarul oraşului München deschide primul butoi şi ciocneşte prima halbă cu bere. Tradiţionala exclamaţie 'O'zapft is!' ('S-a umplut!') va da semnalul că Oktoberfest a început oficial.

Ediţia de anul trecut a Oktoberfest a reunit 6,2 milioane de vizitatori. Berea a fost din nou protagonista festivalului cu 7,5 milioane de halbe de un litru vândute, însoţite de preparatele din carnea a 127 de vaci şi 59 de viţei gătite cu această ocazie. Alături de locuitorii tradiţionali din München la festival au participat şi turişti americani, britanici, austrieci, francezi şi elveţieni.

 Istoria Oktoberfest a început în anul 1810, cu ocazia căsătoriei prinţului moştenitor Ludwig, viitorul rege Ludwig I, cu prinţesa Therese von Sachsen-Hildburghausen. La eveniment au fost invitaţi şi cetăţenii oraşului München. Nunta a ţinut aproape o săptămână, s-a desfăşurat pe pajiştea de la porţile oraşului München şi s-a încheiat cu o cursă de cai. În amintirea acestui eveniment şi în onoarea prinţesei Therese, pajiştea a primit numele Theresienwiese. De atunci, Theresienwiese a devenit locul de desfăşurare a sărbătorii Oktoberfest, potrivit www.oktoberfest.info.

Din anul 1819, festivalul a intrat sub patronajul edililor oraşului, care şi-au asumat responsabilitatea organizării sale anuale, potrivit www.oktoberfest.net. Prima halbă de bere din stică a fost introdusă în anul 1892, fiind astăzi cel mai căutat suvenir la Oktoberfest. Tradiţia conform căreia primarul oraşului dă cep primului butoi de bere, declarând astfel deschis festivalul, a fost inaugurată relativ târziu, în anul 1950. Având în vedere faptul că luna septembrie este, din punct de vedere meteorologic, o lună mai caldă, Oktoberfest începe, de ani buni, în septembrie. 

Comentarii

loading...