Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o "ruşine".

O instanţă din Turcia a dispus eliberarea pastorului american Andrew

O instanţă judiciară din Turcia a ordonat vineri, pe fondul presiunilor Statelor Unite, eliberarea pastorului neoprotestant american Andrew Brunson, acuzat de implicare în complotul militar din 2016.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.10.2018 - 20:15

Instanţa judiciară l-a condamnat pe Andrew Brunson la trei ani şi o lună de închisoare pentru colaborare cu o "organizaţie teroristă", dar a dispus eliberarea acestuia din arest la domiciliu pe durata procedurilor de apel, informează cotidianul Hurriyet.

Pastorul neoprotestant este liber să părăsească Turcia dacă doreşte, în contextul în care instanţa nu a impus interdicţii de călătorie.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în iulie 2016. Andrew Craig Brunson, pastor evanghelic în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat pe 1 august din penitenciar, după un an şi jumătate de închisoare, din "motive medicale", dar se afla în arest la domiciliu.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o "ruşine".

Pastorul american Andrew Brunson va fi adus înapoi în Statele Unite de armata americană via Germania, a declarat un important oficial de la Casa Albă, citat de CNN, relatează dpa.

Oprirea în Germania se va face pentru o evaluare completă a stării de sănătate a pastorului Brunson, la baza forţelor aeriene americane din Ramstein, a precizat CNN.

Preşedintele american Donald Trump a confirmat eliberarea pastorului Brunson în câteva mesaje pe Twitter.

'Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către pastorul Brunson şi sperăm să revină în curând în siguranţă acasă!', a scris Trump.

'Pastorul Brunson tocmai a fost eliberat. Va fi acasă în curând!', a scris el în cel de-al doilea mesaj.

Comentarii