9.8 C
București
vineri, 10 ianuarie 2025
AcasăInternaționalO dronă arată cel mai lung râu lovit de secetă din Italia

O dronă arată cel mai lung râu lovit de secetă din Italia

Imaginile surprinse dintr-o dronă arată cum a fost lovit de secetă cel mai lung râu din Italia după valul de caniculă ce a afectat toată Europa în această vară.

Bancurile mari de nisip luaseră locul apelor verzi ale râului Po, cel mai lung râu al Italiei, duminică (7 august), după ce calea navigabilă a cunoscut cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani, cu o reducere semnificativă a nivelului apei.

O dronă arată cum a fost lovit de secetă un râu din Italia, cel mai mare din țară, afectând culturile agricole din jurul lui


Râul, care parcurge peste 650 de kilometri de la vest la est prin nordul țării, suferă efectele extreme ale lipsei zăpezii din iarnă, agravată de o canicula extremă, de la începutul verii, potrivit Reuters.


Luna trecută, Italia a declarat stare de urgență pentru zonele din jurul râului Po, care reprezintă mai mult de o treime din producția agricolă a țării în cei 30.000 km2 din jurul râului, cea mai mare suprafață cultivată din Italia.

Analiză: De la topirea ghețarilor la secetă, criza climatică se manifestă în Italia

Au fost câteva săptămâni dificile pe frontul climatic al Italiei. Temperaturile ridicate sunt o parte a problemei, dar, în mod clar, nu este vorba doar de schimbarea anotimpurilor.

Moartea recentă a celor 11 persoane după ce un ghețar s-a prăbușit pe un traseu popular de drumeție de pe muntele Marmolada nu a fost doar un accident, notează Euronews.

În condițiile în care temperaturile au crescut cu aproximativ 2 grade Celsius – de două ori mai mult decât media globală – nu numai că gheața s-a topit mai repede în ultimii ani, dar experții estimează că astfel de evenimente vor fi mai frecvente.

Oamenii de știință italieni au avertizat că ghețarul Marmolada nu va mai exista în următorii 25-30 de ani, pe măsură ce ghețarii din Alpi se vor retrage.

Nu este nici primul și nici ultimul exemplu a ceea ce se desfășoară în fața ochilor noștri de ceva vreme. În 2019, lucrurile arătau deja destul de rău.

Într-un reportaj despre ghețarul Planpincieux din Alpii italieni – în apropiere de Courmayeu se putea observa un bloc uriaș de gheață care era pe cale să se desprindă de munte.

Experții au avertizat atunci că ar fi fost nevoie de doar 80 de secunde pentru ca echivalentul a 100 de bazine olimpice de înot de apă înghețată să ajungă pe fundul văii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: vreme caldă până aproape de mijlocul lunii februarie

În perioada următoare, valorile termice vor fi peste cele normale pentru această perioadă a anului, iar precipitațiile vor fi deficitare în majoritatea regiunilor. Meteorologii anunță...

Monica Gabor a devenit mamă pentru a două oară, alături de Mr. Pink!

Monica Gabor a devenit mamă pentru a doua oară, un eveniment care a avut loc în mare discreție în urmă cu aproximativ jumătate de...

NATO va respinge propunerea lui Trump de a majora cheltuielile de apărare la 5% din PIB

Potrivit oficialilor NATO, ţinta de 5% din PIB, avansată de Donald Trump, este considerată imposibil de atins din punct de vedere economic şi politic...
Ultima oră
Pe aceeași temă