Brain.Space, o companie israeliană care de patru ani studiază cu o cască specială date provenite din activitatea creierului, urmează să-și testeze echipamentul pe astronauți în spațiu, pe 3 aprilie, în timpul unui zbor al navetei SpaceX către Stația Spațială Internațională (ISS).
Această cască de monitorizare a creierului merge în spațiu pentru a testa activitatea cerebrală a astronauților pe măsură ce îndeplinesc timp de 20 de minute mai multe sarcini, conform Reuters.
O cască folosită pentru studiul activității creierului va ajunge în spațiu pentru a facilita accesl la mintea umană
Yair Levy, co-fondator și CEO Brain.Space:
„ Misiunea noastră în Brain.Space este să oferim de fapt un acces ușor la mintea umană. Ceea ce ne-am dori să realizăm, în viziunea noastră, este să creăm un limbaj al creierului și să le permitem medicilor, cercetătorilor și chiar dezvoltatorilor de aplicații să utilizeze acest limbaj de lucru și să creeze produse și servicii bazate pe ce se petrece în creier.”
Casca cu electroencefalogramă (EEG) are 460 de aerografe conectate la scalp concepute pentru a colecta date de la subiecti.
Experimentul face parte dintr-un zbor al navetei SpaceX la Stația Spațială Internațională (ISS) care este de așteptat să plece pentru o misiune de 10 zile pe 3 aprilie.
Imediat se vor împlini 51 de ani de când cosmonautul sovietic Iuri Alekseevici Gagarin este primul pământean care a zburat în afara spaţiului terestru. Evenimentul s-a petrecut pe 12 aprilie 1961, atunci când nava spaţială Vostok a reuşit să înconjoare Terra pe orbită. Gagarin, de numai 27 de ani, a devenit peste noapte o celebritate mondială şi a fost recompensat cu medalii şi onoruri de către U.R.S.S. inclusiv înalta distincţie de Erou al Uniunii Sovietice.
Misiunea spaţială fusese ţinută în mare secret şi a fost dată publicităţii numai după ce s-a încheiat.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!