Netflix solicită prelungirea licenţei în Turcia

Netflix , platforma americană de streaming, a solicitat prelungirea licenţei pentru a putea continua să funcţioneze în Turcia, în conformitate cu noile reguli de radiodifuzare din această ţară, ne spune Reuters

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

03.09.2019 - 21:23

Luna trecută, Turcia a acordat acestui consiliu dreptul de a supraveghea întregul conţinut online, inclusiv conţinuturile difuzate de platformele de streaming şi companiile de presă online, într-o iniţiativă care a generat îngrijorări legate de o potenţială cenzură.

Ebubekir Sahin, preşedintele RTUK, a precizat de asemenea pe Twitter că peste 600 de instituţii, inclusiv platformele locale de streaming Puhu TV şi Blu TV, au aplicat pentru obţinerea licenţei.

Potrivit stipulărilor prevăzute în noul regulament, furnizorii de conţinuturi trebuie să deţină o licenţă pentru a putea să continue să funcţioneze în Turcia şi trebuie să respecte normele impuse de RTUK.

Dacă nu respectă acele norme, ei vor avea la dispoziţie un interval de 30 de zile pentru a-şi modifica ofertele de conţinuturi sau riscă suspendarea pentru trei luni a licenţelor, care vor fi ulterior anulate. Anunţul de luna trecută nu a precizat standardele RTUK pe care furnizorii de conţinuturi trebuie să le respecte.

Criticii spun că această iniţiativă va permite guvernului să îşi sporească presiunea asupra companiilor mass-media din Turcia, care sunt în mare parte deţinute sau controlate de susţinători ai preşedintelui Tayyip Recep Erdogan şi ai partidului de guvernământ AKP.

Comentarii