Nepal se confruntă cu incendii devastatoare

Statul Nepal este afectat de cel mai grav sezon de incendii forestiere din ultimii aproape zece ani, flăcări uriaşe mistuind regiuni din întreaga ţară, învăluită într-un nor maroniu, conform autorităţilor citate marţi de AFP.

Share

Romania libera 0 comentarii

06.04.2021 - 18:58

Calitatea aerului din capitala Kathmandu a înregistrat marţi cel mai redus nivel din lume, potrivit site-ului de monitorizare IQAir, iar unele zboruri internaţionale au suferit întârzieri în contextul în care fumul dens a acoperit oraşul.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale pentru Reducerea şi Gestionarea Riscurilor de Dezastre, Uddav Prasad Rijal, a declarat pentru AFP că numărul incendiilor forestiere raportate în acest sezon a fost cel mai mare de la începutul înregistrării acestor date, în urmă cu nouă ani.

Potrivit responsabililor, pompierii continuau să se lupte cu flăcările.

Peste 2.700 de incendii forestiere au fost raportate în ţară începând din noiembrie, de 14 ori mai multe în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit guvernului.

Sezonul de iarnă, între lunile noiembrie şi februarie, a fost mai arid decât în mod obişnuit, ceea ce a crescut riscul de izbucnire a incendiilor, a precizat Rijal. Sezonul incendiilor începe în noiembrie şi se prelungeşte până la debutul sezonului musonic, în luna iunie.

Fermierii au ars, de asemenea, zone împădurite pentru a cultiva iarbă cu care să-şi hrănească animalele, a adăugat Rijal.

Săptămâna trecută, şcolile au fost închise timp de patru zile după ce calitatea aerului a atins niveluri periculoase. 

Citește totul despre:

#nepal #incendii #kathmandu

Comentarii