24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalNASA a angajat savanți religioși pentru a afla cum ar răspunde omenirea...

NASA a angajat savanți religioși pentru a afla cum ar răspunde omenirea la descoperirea extratereștrilor

NASA a înființat un program prin care mai mulți savanți religioși vor vorbi despre răspunsul pe care l-ar avea omenirea, la descoperirea extratereștrilor.

Două duzini de teologi s-au adunat la Centrul de anchetă teologică al Universității Princeton în 2016 pentru a participa la un program finanțat parțial de NASA pentru a cerceta modul în care oamenii ar putea răspunde la descoperirea vieții extraterestre.

NASA a vrea să descopere cum s-ar comporta omenirea la descoperirea extratereștrilor

Reverendul Dr. Andrew Davison de la Universitatea din Cambridge, unul dintre participanți, a declarat pentru The Times UK la începutul acestei luni că a fost unul dintre cei 24 de experți care au examinat problema existențială din 2016 până în 2017.

Will Storrar, directorul Centrului de anchetă teologică, a susținut că interesul NASA este de a produce „burse serioase” care să abordeze „minunația profundă și misterul și implicația găsirii vieții microbiene pe o altă planetă”.

Un purtător de cuvânt al NASA a declarat că programul de astrobiologie al agenției a oferit finanțare parțială sub forma unui grant de 1,1 milioane de dolari Centrului pentru Investigații Teologice din 2015 până în 2017.

Davison, a cărui activitate implică studierea modului în care astrobiologia și creștinismul se interacționează, a menționat că descoperirile lor sugerează că adepții religiei pot fi mai pregătiți pentru o companie din altă lume. De asemenea, cei care nu s-au alăturat unei mișcări religioase, ar putea să o facă.

„Descoperirile principale sunt că adepții unei serii de tradiții religioase raportează că pot lua ideea cu pasul lor”, scrie Davison în „Astrobiology and Christian Doctrine”. Davison postulează că „un număr mare de oameni ar apela la tradițiile lor religioase pentru îndrumare” în cazul unei descoperiri care extinde universul.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Guvernatorul Băncii Centrale a Italiei îndeamnă băncile italiene să plece din Rusia

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o "problemă de reputaţie",...

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă