Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul francez al Mediului Digital a acuzat „vestele galbene” că distribuie ştiri false

Ministrul francez al Mediului Digital, Mounir Mahjoubi, a criticat mişcarea „vestelor galbene” pentru că folosesc ştiri false şi dezinformări în protestele lor, scrie Politico.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2018 - 16:16

„Ce este periculos la conspiraţii este că afectează mobilizările sincere”, a declarat Mahjoubi pentru postul de radio France Inter. El a adăugat că reţelele sociale ar trebui folosite „pentru a asculta, a răspunde, a informa”.

„Vestele galbene” au fost acuzate anterior de legături cu comunităţile de extremă-dreapta din SUA, iar autorităţile de la Paris anchetează presupuse declaraţii antisemite ale unor ”veste galbene”, la metrou, vizând o femeie al cărei tată a murit la Auschwitz.
 
Însă cercetări cu privire la ”vestele galbene” şi declaraţii ale acestora postate pe reţele de socializare au arătat că această mişcare, per ansamblu, este un fenomen de masă - fără vreo tendinţă politică - la care au aderat membri din diverse pături sociale.

Comentarii