Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Militarii americani anunţă că sunt gata să protejeze diplomaţii din Venezuela

Forţele armate ale SUA sunt pregătite să protejeze personalul diplomatic american şi sediile acestuia din Venezuela, a declarat joi amiralul Craig Feller, citat de Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.02.2019 - 19:48

Feller, şeful Comandamentului de Sud al Statelor Unite, care are în subordine forţele americane din America de Sud, a precizat în cadrul unei audieri a comisiei pentru serviciile militare a Senatului: "Suntem gata să protejăm personalul şi sediile diplomatice ale SUA dacă va fi nevoie". El nu a dat detalii despre modul în care ar putea acţiona militarii.

Statele Unite, Canada şi mai multe ţări europene şi sud-americane şi-au declarat susţinerea pentru un interimat al lui Juan Guaido, preşedintele parlamentului de la Caracas, care s-a autoproclamat luna trecută şef de stat al Venezuelei. Circa trei milioane de venezueleni s-au refugiat din cauza sărăciei, ceea ce - afirmă Reuters - a obligat naţiunile lumii să ia poziţie.

Potrivit lui Feller, regimul condus de preşedintele ales, Nicolas Maduro, se bucură de loialitatea majorităţii celor 2000 de generali din Venezuela, care s-au îmbogăţit de pe urma traficului de droguri, a veniturilor din petrol şi din alte afaceri. Amiralul american a arătat că trupele venezuelene sunt expuse aceloraşi lipsuri ca şi restul populaţiei.

"Guvernul legitim al preşedintelui Guaido a oferit o amnistie'', a mai afirmat Craig Feller, care a estimat că armata venezueleană se află într-o stare de degradare.

Comentarii

loading...