4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMike Pompeo acuză faptul că Beijingul continuă să ascundă date despre noul...

Mike Pompeo acuză faptul că Beijingul continuă să ascundă date despre noul coronavirus

China continuă să rețină informațiile necesare pentru combaterea noului coronavirus. Această declarație este conținută într-un comunicat publicat vineri seară de secretarul de stat american Michael Pompeo.

Documentul a fost distribuit în legătură cu sosirea în China joi a unei misiuni de experți de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Acest grup științific internațional include 13 specialiști. Sarcina lor principală este de a studia originea noului coronavirus.

“Pandemia COVID-19 ar fi putut fi evitată”, a spus șeful Biroului de Externe al SUA. Din punctul său de vedere, „orice țară responsabilă ar invita inspectori mondiali ai sănătății” în cazul unui focar similar „în câteva zile”. În același timp, textul declarației lui Pompeo se referă la invitația experților „la Wuhan” – în acest oraș, așa cum se crede în mod obișnuit, a început pandemia actuală, deși înainte, textul se referă la orice țară și nu în mod specific la RPC. Între timp, autoritățile chineze „au refuzat oferte de asistență” din exterior, a spus diplomatul. După cum afirmă el, „Beijingul continuă să păstreze informațiile vitale pe care oamenii de știință trebuie să le protejeze lumea de acest virus mortal și de următorul”.

În acest sens, Pompeo solicită Beijingului să asigure „accesul nerestricționat la probe de virus, la documentația de laborator și la personal, martori și alarme pentru a asigura acuratețea raportului final al OMS”. Guvernul chinez ar trebui să ofere „o relatare completă și aprofundată a ceea ce s-a întâmplat la Wuhan”, este convins secretarul de stat al SUA. În opinia sa, apariția unei noi pandemii originare din China este „doar o chestiune de timp”.

La începutul lunii ianuarie, Ministerul chinez de Externe a numit versiunea exprimată anterior de fostul asistent adjunct al președintelui securității naționale, Matthew Pottinger, conform căreia cauza pandemiei a fost scurgerea coronavirusului SARS-COV-2 dintr-un laborator din Wuhan.

 
 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă