5.6 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăInternaționalMeta, silită să revizuiască politicile din cauza temerilor de doxxing

Meta, silită să revizuiască politicile din cauza temerilor de doxxing

Consiliul de Supraveghere Meta a sfătuit rețeaua de socializare să își schimbe politicile privind permiterea partajării adreselor persoanelor. Decizia a venit în urma temerilor de doxxing.

Meta a cerut sfaturi anul trecut, fiind prima dată când a cerut consiliului de administrație să ajute la definirea uneia dintre politicile sale. Urmează o serie de scurgeri de informații pe rețelele de socializare a adreselor oamenilor de mare profil.

Ce este doxxing, fenomenul care provoacă temeri pe Meta

Acest așa-numit doxxing ar putea provoca daune în lumea reală, a informat consiliul. Doxxing se referă la eliberarea de informații private despre persoane online, de obicei cu intenții rele.

În noiembrie, autoarea lui Harry Potter, JK Rowling, a spus că a fost o victimă. O fotografie făcută în afara casei ei, care dezvăluie adresa, a fost difuzată online. În ianuarie, poliția a spus că nu va fi luată nicio măsură împotriva activiștilor care au vizat-o.

Facebook, deținut de Meta, nu permite partajarea informațiilor rezidențiale private în general, cu excepția cazului în care sunt deja „disponibile public”. În iunie, compania a cerut consiliului de administrație să ia în considerare în continuare realitatea dificilă. Deși este potențial relevant pentru jurnalism și activism, accesul la astfel de informații ar putea pune în pericol și siguranța rezidenților.

Consiliul de Supraveghere a emis un plan să schimbe politicile Meta

Ca răspuns, Consiliul de Supraveghere a emis un plan detaliat în 17 puncte și a spus că excepția „disponibilă publicului” nu ar trebui să se mai aplice. De asemenea, a spus că Meta ar trebui să răspundă „rapid” oricărei persoane care susține că a căzut victimă a doxxingului.

„Partajarea rău intenționată a adreselor rezidențiale private pe rețelele sociale este o problemă serioasă care poate duce la daune în lumea reală, inclusiv urmărire și hărțuire”, a declarat directorul Consiliului de Supraveghere Thomas Hughes.

Meta nu va trebui să implementeze recomandările, dar trebuie să răspundă în termen de 60 de zile.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă