Un vaccin inovativ împotriva COVID și un calculator cuantic de uz general se numără printre proiectele Marii Britanii, țară pe care premierul Boris Johnos o vrea una dintre marile superputeri tehnologice.
“Îmi doresc ca Marea Britanie să fie una dintre marile superputeri științifice și tehnologice ale epocii noastre. În această #LondonTechWeek, am întâlnit câțiva dintre oamenii care fac acest lucru să se întâmple – lideri mondiali în tehnologie care ajută la abordarea unora dintre cele mai mari provocări ale lumii, cum ar fi un vaccin inovator împotriva Covid, care este ieftin, ușor de depozitat și transportat, precum și secvențierea unui proporție mare din toate eșantioanele Covid din întreaga lume”, a scris Johnosn, pe pagina sa de Likedin.
Acesta spune că țara sa se gândește serios să depășească “frontierele științei și tehnologiei”.
“Suntem și facem mai ușor pentru cei mai buni și mai străluciți dintre universitățile de top din lume să vină în Marea Britanie, atrăgând puterea creierului pentru a le permite start-up-urilor britanice să se extindă în viitoarele companii puternice de dimensiunea Google sau Amazon. În primele cinci luni ale acestui an, Regatul Unit a fost pe locul doi după SUA pentru investiții de capital de risc în tehnologie și un unicorn – o companie privată evaluată la peste 1 miliard de dolari – a fost creat la fiecare 11,5 zile”, a mai afirmat premierul britanic.
Boris Johnson a mai declarat: “Mi-am stabilit ambiția ca Marea Britanie să țintească să construiască primul computer cuantic de uz general, care să asigure cincizeci la sută din piața globală de calcul cuantic până în 2040”.
Premierul britanic vorbește de un maxim istoric de investiții, în valoare de 22 de miliarde de lire sterline.
“Prosperitatea noastră națională și securitatea noastră depind de priceperea tehnologică a acestei țări. Ne bazăm pe inovația captivantă din Regatul Unit din ultimii ani pentru a paria mare și strategic pe tehnologia emergentă, a concura pentru talentul global și a crește bugetele noastre de cercetare și dezvoltare până la maxime istorice de 22 de miliarde de lire sterline”, a mai subliniat Boris Johnosn.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!