Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Birtanie ar putea menține legislație UE încă 21 de luni

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a anunţat că intenţionează să menţină legislaţia Uniunii Europene în Marea Britanie pentru încă 21 de luni, scrie The Independent.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 20:07

Legea Comunităţilor Europene din 1972 nu va fi abrogată pe teritoriul britanic până la sfârşitul lui 2020.

Dominic Raab, ministrul pentru Brexit, a declarat că această decizie este necesară „pentru a ne asigura că totul merge cum trebuie ... în concordanţă cu înţelegerea pe care am făcut-o cu UE”.

 
Decizia va stârni, cel mai probabil, furia parlamentarilor pro-Brexit, care primiseră promisiuni că legea va ieşi din vigoare în martie 2019.

De asemenea, există posibilitatea ca decizia să fie contestată legal, deoarece Marea Britanie nu va mai avea europarlamentari sau comisari europeni, dar va continua să respecte legile de la Bruxelles.

În plus, May a anunţat că ea va conduce negocierile cu Uniunea Europeană.

„Eu voi conduce negocierile cu Uniunea Europeană iar Secretarul de Stat pentru Ieşirea din Uniunea Europeană îmi va ţine locul. Departamentul pentru Brexit va fi responsabil doar pentru pregătirile interne”, a afirmat ea.

Întrebat dacă cetăţenii UE care locuiesc în Regatul Unit vor putea să rămână dacă nu va exista niciun acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, Raab a afirmat că „nu vor fi înlăturate drepturile cetăţenilor UE din această ţară”.

Comentarii

loading...