Cine este Majda Aboulumosha?
Majda Aboulumosha: O fată născută în 1987, în Ploieşti, jovială, sensibilă, cu vise şi credinţă în Dumnezeu. Când eram mică îmi plăcea să mă caţăr prin toţi copacii şi să caut şerpi. Eram un mic băieţel. M-am jucat „pititea”, „baba-oarba”, „leapşa”, „şotronul” şi alte jocuri ce aparţin copilăriei, dar mărturisesc că le-aş juca şi acum cu o şi mai mare plăcere. Sunt o fire deschisă şi îmi place să cred că se poate discuta cu mine despre orice fără frica de a fi judecat/ă. Îmi place să filtrez informaţiile şi să păstrez ce consider că m-ar ajuta. Iubesc oamenii şi sunt foarte legată de ei. Simt că între noi toţi există un legământ şi o comunicare pe care, de multe ori, nu le sesizăm. Iubesc marea, plimbările în parc, înotul, merele, fluturii, desenul, pudra de argilă, uleiul de măsline, varza, pufuleţii, inul, geaca mea de piele (cea veche)… şi lista poate continua. Sunt un om simplu, cu plăceri şi neplăceri.
Cum coexistă cele două culturi, româna şi arabă, în existenţa ta?
M.A.: Se îmbină armonios, completându-se reciproc. Una, o latură rece şi alta, caldă, reuşind să mă echilibreze. Sunt culturi ce-mi influenţează viaţa într-un mod frumos, zic eu. Sunt două culturi cu rădăcini puternice pe care trebuie să le ud constant cu ceva nou şi multă căldură.
Cum ai ajuns să joci în telenovele?
M.A.: Din greşeală… Verişoara mea m-a înscris pe site-ul www.acasatv.ro pentru un casting. Am fost sunată să mă prezint la Bucureşti să dau o probă. Am acceptat, spunând: „Ce-o fi, o fi”. Am întâmpinat câteva obstacole până am ajuns la locul de destinaţie, dar tot răul a fost spre bine, pentru că am luat toate probele şi am intrat în concursul „În al 9-lea cer”, difuzat de Acasă Tv. De acolo am fost selecţionată să joc rolul unei ţigănci pe nume Lenţi, în telenovela „Regina”.
Ce ţi-a adus ca experienţă în plus rolul din această telenovelă, „Iubire şi onoare”?
M.A.: Mai multă disciplină, responsabilitate şi complexitate. Fiecare rol pe care l-am jucat până acum mi-a îmbogăţit cultura, împingându-mă să evoluez. Rolul acesta consider că mi se potriveşte într-un fel. Mă regăsesc în personajul meu, Nadira, pentru că mă simt mai aproape de familia mea, eu fiind jumătate arăboaică. Nadira e soţia cea mai răsfăţată, este foarte feminină, senzuală şi este perfect conştientă de frumuseţea ei. Îi place bellydance-ul şi se foloseşte de atuurile ei sexy ca să-şi ţină soţul aproape. Ca să mă adaptez cât mai bine rolului repet dansurile acasă şi uneori ies în oraş purtând hijab-ul, vălul pe care îl poartă femeile musulmane.
Care au fost greutăţile cu care te-ai confruntat în interpretarea rolului?
M.A.: Comunicarea non-verbală prin privire şi expresie corporală, cât şi asimilarea personajului într-un timp foarte scurt au fost primele obstacole.
Unde ai învăţat să dansezi şi ce reprezintă dansul pentru tine?
M.A.: Mi-a plăcut să dansez de mică. Nu aş putea vorbi despre un loc anume. Am dansat în fata televizorului, în faţa oglinzilor şi-n faţa păpuşilor mele. Dansul reprezintă pentru mine o expresie a sufletului. În momentul în care dansez simt că-mi echilibrez energia negativă cu cea pozitivă. Este un mod de a mă binedispune şi, de ce nu, de a mă menţine în formă. Cred că bellydance-ul nu este un simplu dans ritmic, ci te ajută să-ţi menţii un tonus bun şi să ai o mobilitate bună a corpului. Atunci când dansează, femeile transmit senzualitate şi introduc privitorul, subtil, într-o lume a imaginaţiei şi a dorinţei. Pentru bellydance trebuie doar să-ţi doreşti, să simţi, să închizi ochii şi să-ţi unduieşti corpul. Este o bună metodă de a-ţi scoate în evidenţă feminitatea. Orice dans este frumos şi te face să te simţi aşa cum îţi doreşti atunci când îl faci din suflet.
Spui într-o prezentare că din punctul tău de vedere „imaginile din generic inspiră la senzualitate, artă, iubire şi onoare”. Ce înseamnă pentru tine aceste patru cuvinte şi cum crezi că se transpun ele în lumea actuală?
M.A.: Este mai simplu pentru mine, în loc de a da o definiţie de dicţionar, să le exprim prin joc. Cine sunt eu ca să cred că aş putea transpune iubirea, arta sau onoarea în cuvinte fără a scrie măcar 200 de pagini? Unii au scris volume întregi, lipsiţi de succes.
Au existat momente la filmări după care ţi-ai fi dorit să renunţi?
M.A.: Au existat. Dar viaţa este o continuă încercare. Dacă ştim să primim binele trebuie să ştim să primim şi răul. Altminteri ne ia orgoliul pe sus şi ne trezim că nu mai ştim pe ce lume trăim. Eu mă bucur de toate momentele pe care le întâmpin în viaţă. Ele sunt făcute cu un scop. Dumnezeu mă pune la încercare, iar eu nu fac decât să-i urmez calea.
Ce (şi cine) te ajută să depăşeşti greutăţile şi să mergi mai departe?
M.A.: Dumnezeu, mama şi iubitul meu; familia mea. Mama îmi este cea mai buna prietenă. Este fiinţa care mă învaţă cum să merg încrezătoare pe un drum pe care-l aleg şi cum să fac să rămân naturală. Sunt un copil norocos că am o mamă ca ea. Sunt foarte legată de familie şi pentru mine cuvântul lor contează foarte mult; de aceea ne sfătuim şi luăm decizii de cele mai multe ori împreună.
Ce înseamnă pentru tine frumuseţea şi feminitatea în lumea artistică?
M.A.: Sunt atribute sine qua non. Probabil că nu s-ar fi putut vorbi despre o „lume artistică” în absenţa lor. Când spun „artă” mă gândesc la ceva frumos şi delicat. Dumnezeu este Creatorul. El este „artistul” care a creat femeia. El a făcut-o frumoasă. Cred că feminitatea este definiţia frumosului ce completează femeia.
Ce te-a atras către această lume?
M.A.: Provocarea. Îmi place să-mi descopăr limitele şi în acelaşi timp să le împing către extrem. Este o lume frumoasă şi delicată care necesită o abordare atentă. Apoi, îmi place să descopăr noul, să comunic şi să mă aflu în preajma unor oameni cu caractere puternice.
Esti foarte tânără. Ce speranţe ai şi ce-ţi propui să faci mai departe?
M.A.: Îmi doresc să am o viaţa frumoasă – îmi pun încrederea în Dumnezeu pentru asta. Îmi doresc să am copii în viitorul apropiat. Îmi doresc să reuşesc pe plan profesional şi să descopăr că oamenii îmi apreciază munca. Îmi doresc o familie fericită, o casă, o maşină şi o piscină.Prima telenovelă românească filmată HD
”Iubire şi onoare”, prima telenovelă românească filmată HD
Pe 20 septembrie a început pe Acasă TV „Iubire şi onoare”, prima telenovelă românească filmată HD. Simona Macovei şi Sorina Ungureanu, cele două scenariste ale proiectului, au conturat personaje fictive, dar inspirate din contemporaneitate. „Noi scriem despre vieţi. Telenovela „Iubire şi onoare” conţine o serie de poveşti inspirate din viaţa reală. Spre exemplu crima de onoare, o noţiune des regăsită în lumea musulmană, este un act săvârşit în numele onoarei. Ne-am inspirat din cărţi scrise de jurnalişti care au fost martorii acestei practici în lumea musulmană şi nu numai”, spune Simona Macovei.
Este o telenovelă care vorbeşte despre realitatea din societatea arabă, despre regulile scrise şi nescrise ale lumii musulmane, despre crima de onoare, dar şi despre o poveste de iubire adevărată. Distribuţia telenovelei „Iubire şi onoare” aduce pe micul ecran un cuplu nou de protagonişti – Mădălina Drăghici şi Radu Vâlcan -, nume mari ale cinematografiei româneşti – Maia Morgenstern, Marin Moraru, Costel Constantin, Dan Condurache -, dar şi o suită de actori binecunoscuţi din telenovelele de pe Acasă TV.