7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalMai multe școli din India au interzis accesul elevilor care poartă hijab

Mai multe școli din India au interzis accesul elevilor care poartă hijab

Statul Karnataka din India a ordonat să închidă școli și colegii pentru trei zile, după ce mai multe instituții au interzis accesul elevilor care poartă hijab. Mai mulți studenți au protestat în fața școlilor.

Muskan Khan este o studentă musulmană care a devenit o senzație pe internet în India. A fost văzută scandând „Dumnezeu este grozav” pentru a contracara o mulțime de studenți cu șaluri de șofran, purtate de obicei de hinduși, care susțin interzicerea hijabului.

Școli din India au interzis accesul studenților care purtau hijab

„Fiecare religie are libertate, India este o unitate… fiecare religie are libertate. Ei își urmează cultura, iar eu îmi urmăresc cultura. Ar trebui să ne lase să ne urmăm cultura și să nu ridicăm niciun obstacol”., a spus Khan.

Statul Karnataka din sudul Indiei a ordonat să închidă școlile și colegiile pentru trei zile marți, după ce au izbucnit proteste ca răspuns la refuzul unor instituții de intrare a studenților care poartă hijab, invocând un ordin al ministerului educației.

Majoritatea statului Karnataka este hindusă și 12% din populație este musulmană. Este condus de partidul naționalist hindus al prim-ministrului Narendra Modi. Ministrul educației statului B.C. Nagesh a spus fiecare școală și-a stabilit codul vestimentar. Asta după ce au revizuit deciziile instanțelor din toată țara de a interzice hijabul în instituțiile de învățământ.

Partidele de opoziție și criticii acuză guvernul la nivel federal și de stat că discriminează minoritățile religioase. Acestea riscă să alimenteze violențele. Modi și-a apărat palmaresul și spune că politicile sale economice și sociale sunt de folos tuturor indienilor. Înalta Curte din Karnataka va audia o petiție în acest caz miercuri, conform rapoartelor presei.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Meci nebun pe Arena Națională. FCSB, victorie la limită cu „lanterna roșie”

FCSB a învins-o pe FC Botoșani cu scorul de 3-2, pe teren propriu, într-un meci cu trei cartonașe roșii, și s-a distanțat la 10...

Parlamentul Ungariei ratifică astăzi aderarea Suediei la NATO. Ungaria este singura țară aliată care nu îndeplinise această procedură

Parlamentul Ungariei are programată, în ziua de luni, 26 februarie 2024, procedura prin care va ratifica aderarea Suediei la Alianța Nord-Atlantică. Dintre toate țările membre...

Tamas Sulyok este noul președinte al Ungariei

Tamas Sulyok a devenit noul președinte al Ungariei, după ce Katalin Novak a demisionat în urma unu scandal pe care și l-a asumat după...
Ultima oră
Pe aceeași temă