Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Macron anunţă la Belgrad că vorbeşte săptămâna aceasta cu Rohani şi Trump şi Putin

Emmanuel Macron a anunţat luni că urmează să discute cu preşedinţii iranian Hassan Rohani, american Donald Trump şi rus Vladimir Putin săptămâna aceasta, în cadrul ”medierii” franceze vizând să aprere Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, relatează Afp.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2019 - 21:56

”Dinamica pe care am creat-o în aceste ultime săptămâni, cred, a evitat ceea ce este mai rău şi reacţii exagerate de partea iraniană”, a declarat şeful statului francez în cadrul unei vizite la Belgrad, în Serbia.

”Ea a permis declaşarea (...) unui limbaj nou de partea europeană şi a permis să se poarte un dialog constant cu americanii”, a adăugat el.

”Aşadar, în aceste condiţii dificile, noi ne vom continua munca, o muncă de mediator, de negociator”, a spus Macron.

”Voi vorbi, la cererea sa, cu preşedintele (iranian Hassan) Rohani, imediat după întoarcerea mea (în Franţa) şi voi (discuta) săptămâna aceasta cu preşedintele (rus Vladimir) Putin şi preşedintele (american Donald) Trump”, a adăugat el.

”Vom continua această muncă, pentru a evita orice formă de escaladare în regiune şi orice degradare a ceea ce consider deja un acquis în dosarul nuclear în privinţa JCPoA”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă.

Comentarii

loading...