7 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLupta ucrainenilor care încă trăiesc la Cernihiv continuă

Lupta ucrainenilor care încă trăiesc la Cernihiv continuă

Deși armata rusă s-a retras din nordul capitalei Kiev, lupta ucrainenilor din aceste zone continuă pentru că asaltul militar a lăsat în urmă distrugeri greu de imaginat acum ceva vreme, cum ar fi zona orașului Cernihiv.

Satele presărate de la periferia orașului Cernihiv, din nordul Ucrainei, vor purta cicatricile pagubelor semnificative din cauza bombardamentelor de miercuri (6 aprilie).

În Yahidne, la douăzeci de minute de mers cu mașina, la sud de Cernihiv, un hotel poate fi văzut încă în picioare, în ciuda pagubelor semnificative, conform Reuters.

Clădirea arăta ca și cum o explozie puternică ar fi avut loc prin nivelurile sale superioare, lăsând o secțiune în formă de undă acolo unde încăperea și acoperișul acum lipsesc.

Locuitorii de aici au povestit despre lupta pentru supraviețuire.

Lupta ucrainenilor în orașul Cernihiv va continua pentru a reface infrastrucura distrusă ce le-a luat electricitatea, încălzirea și apa

Cernihivul, aflat spre granița cu Belarus, nu a fost ferit de bombardamente și mii de oameni au fost lăsați să facă față fără electricitate, încălzire sau apă.

Un atentat cu bombă, de la sfârșitul lunii martie, a distrus un pod care leagă orașul de Kiev, întrerupând principala rută pentru ajutor umanitar și evacuarea răniților.

Plecarea trupelor ruse din jurul orașului Cernihiv, din nordul Ucrainei, a redeschis legătura rutieră directă cu capitala Kiev, potrivit oficialilor ucraineni, în această săptămână. Dar nu este încă suficient de sigur orașul pentru ca locuitorii care au fugit să se întoarcă, a spus guvernul.

Moscova a negat în mod regulat că a vizat civili de când a invadat Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce ea numește o „operație militară specială”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dan Șucu a avut numele conspirativ „Mircea Crișan”. Ce a făcut în urma angajamentului cu Securitatea din 16.08.1984

În 2015, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) prezenta o adeverință cu extrase din multiple dosare despre legăturile lui Dan Viorel Șucu cu...

Platforma Spotify, acuzată că promovează artiști fictivi pentru a reduce costurile

Spotify este acuzată că își completează listele de melodii cu piese atribuite unor artiști fictivi, o practică menită să reducă plățile către muzicienii reali,...

Consultări politice în curs: Premierul viitorului Guvern rămâne o necunoscută

Reprezentantul PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că numele premierului care va conduce următorul Guvern nu a fost încă stabilit de liderii partidelor proeuropene. Potrivit ZF,...
Ultima oră
Pe aceeași temă