0 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăInternaționalLituania oferă 1.000 de euro pentru migranți ca să nu treacă granița

Lituania oferă 1.000 de euro pentru migranți ca să nu treacă granița

Lituania s-a oferit să dea 1.000 de euro pentru migranți pentru a se întoarce în țările lor de origine. Ministerul de Interne al Lituaniei a triplat plățile către aceștia pentru a garanta că nu se vor confrunta cu o criză.

Ministerul de Interne al Lituaniei a triplat plățile oferite migranților ilegali care acceptă să plece înapoi în țările lor. În loc de 300 de euro, aceștia vor avea dreptul la 1.000, a anunțat miercuri ministerul, potrivit LRT.

Lituania triplează plățile pentru migranți

„Trimiterea migranților înapoi în țara lor de origine este un proces complex și lung. Întreținerea unui migrant costă 11.000 de euro pe an pentru Lituania și aceasta este o povară cu adevărat majoră pentru stat. Căutăm modalități de a încuraja oamenii să se întoarcă voluntar și sperăm că plățile mai mari vor crește numărul de persoane care aleg să se întoarcă”, a fost citată în declarație ministrul de Interne Agnė Bilotaitė.

Ea a adăugat că cei mai mulți bani vor proveni din asistența financiară a Comisiei Europene pentru a gestiona criza migrației. De asemenea, Departamentul de Migrație a încheiat procesarea cererilor de azil de la migranții care au trecut în Lituania din Belarus în vara și în septembrie.

Din cele 3.272 de cereri de azil, doar 54 au avut succes. Cei rămași se confruntă cu deportarea în țările lor de origine. Azilul a fost acordat cetățenilor din Siria, Yemen, Irak, Eritreea și Afganistan. Li se eliberează permise de ședere în Lituania și vor fi incluși în programul de integrare.

Plățile de 1.000 de euro vor fi oferite până pe 20 ianuarie și se vor aplica doar migranților care se află acum în Lituania, a spus ministerul.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

O nouă manifestație de protest în Georgia. Se cere anularea scrutinului parlamentar

Mii de manifestanţi au denunţat din nou la Tbilisi, marţi seara, victoria controversată a partidului aflat la putere în alegerile legislative din octombrie în...

Noua Comisie Europeană va fi votată în curând de Parlamentul European

Discuţiile între dreapta, centru şi social-democraţi "avansează" în Parlamentul European în vederea unui acord pentru aprobarea noii Comisii Europene, au declarat surse parlamentare pentru...

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...
Ultima oră
Pe aceeași temă