19 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăInternaționalLista țărilor europene care ar putea legaliza cannabisul în 2022

Lista țărilor europene care ar putea legaliza cannabisul în 2022

Ideea legalizării canabisului este relativ recentă în Europa, deși fiecare țară europeană are propriile politici privind legalizarea.

Piața canabisului medicinal a fost deja bine stabilită în unele țări europene, deși implementarea este mai greu de făcut. De multe ori, această decizie este politizată în rândul partidelor, potrivit Forbes.com.

Malta, prima țară UE

Malta a devenit prima țară din UE care a legalizat canabisul pentru uz personal, iar mulți se întreabă care va fi următoarea țară europeană care va legaliza canabisul recreațional.

Cazul legalizării în Malta poate explica traseul pe care îl pot lua și alte țări europene. După ani de angajament, ONG-ul non-profit comunitar Releaf Malta a lucrat intens pentru a legaliza canabisul. În decembrie 2021, guvernul Maltei a permis cetățenilor săi să crească până la șase plante acasă, să posede șapte grame, să înființeze o autoritate guvernamentală dedicată și să le permită cetățenilor să creeze cluburi sociale de canabis. Deși vânzările sunt încă interzise, ​​o astfel de realizare marchează o piatră de temelie importantă în privința canabisului din Europa.

Germania ia în calcul legalizarea


În urma legalizării din Malta, entuziasmul pentru legalizarea canabisului de agrement s-a mutat în Germania când noul guvern de coaliție condus de cancelarul Olaf Schulz și-a declarat intenția de a legaliza canabisul și de a-și reglementa piața.
Legalizarea canabisului pusă pe agenda politică a noului guvern a făcut mulți experți să parieze că Germania va fi următoarea țară europeană care va legaliza canabisul în scopuri recreative.

Dar cât de realistă este legalizarea canabisului în Germania? Țara se află pe un teren de canabis medicinal bine stabilit. Piața sa atrage numeroase companii care doresc să investească în țară. Cu toate acestea, reglementarea canabisului recreațional este o altă poveste.

Cu toate acestea, legalizarea ar schimba jocul în industria canabisului din Europa, iar companiile germane încearcă deja să intre pe piață.

Luxemburg, în curs de legalizare

Situația din Luxemburg pare mult mai ușor de analizat. Guvernul urma să legalizeze consumul personal de canabis pentru recreere în octombrie 2021, permițând cultivarea, deținerea și vânzarea semințelor. Dar organul legislativ al țării organele legislative ale țării nu au aprobat încă această măsură. O astfel de întârziere s-a datorat situației de pandemie de COVID-19. Între timp, guvernul Luxemburgului și-a perfecționat proiectul de lege, care probabil ar trebui să devină lege în 2022, deși nu a fost anunțată nicio dată oficială.

Italia organizează referendum


Numeroasele eforturi de legalizare a canabisului în Italia prin inițiative legislative de-a lungul anilor nu au la niciun rezultat concret. Vestea bună este că activiștii italieni pentru canabis au organizat cu succes un referendum pentru dezincriminarea culturii interne de canabis și pentru eliminarea pedepselor pentru posesia de canabis prin modificarea mai multor articole din legea narcoticelor. Dacă se va ajunge la referendum, cetățenii italieni vor fi chemați să voteze dacă sunt de acord sau nu cu cannabisul. Premierul italian Mario Draghi a declarat recent că guvernul de coaliție nu va împiedica referendumul asupra canabisului. Cu toate acestea, partidele de dreapta se vor opune cu ardoare referendumului atunci când acesta va fi programat oficial.

Portugalia, la un pas de legalizare


De când țara a legalizat canabisul medicinal în 2018, Portugalia a devenit un centru important pentru companiile din SUA și Canada pentru a se poziționa în industria europeană a canabisului medicinal. Casa Verde Capital de la Snoop Dogg, Aurora Cannabis, Tilray, Cureleaf și alte companii au investit masiv în țară. Dar prima țară europeană care a dezincriminat canabisul și alte droguri în 2001 nu a reglementat încă piața canabisului. În prezent, există două proiecte de lege pentru a permite consumul, cultivarea și deținerea de canabis pentru uz personal. Cu toate acestea, instabilitatea guvernului și pandemia au pus în așteptare propunerile și discuția publică privind legalizarea.

Elveţia face studii întâi


Elveția și-a anunțat în octombrie 2021 intenția de a legaliza canabisul, permițând producția, cultivarea, comerțul și consumul. Cu toate acestea, procesul legislativ necesită timp și este puțin probabil să legalizeze canabisul în 2022. Între timp, Zurich, cel mai mare oraș al Elveției, va fi locația unui proiect pilot de trei ani, care va începe în toamna anului 2022, pentru a efectua studii privind impactul consumului de cannabis asupra societății.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Prognoză ANM pentru București: temperaturi mult mai scăzute și ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru București, valabilă de sâmbătă, 14 septembrie, ora 10:00, până duminică, 15 septembrie, ora...

Casa Albă condamnă declarațiile lui Vladimir Putin privind un posibil conflict între Rusia și NATO

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a criticat vineri afirmațiile „extrem de periculoase” făcute de președintele rus Vladimir Putin referitoare la un...

Înmormântare impresionantă pentru tânăra activistă turco-americană ucisă în Cisiordania

Aysenur Ezgi Eygi, tânăra activistă turco-americană ucisă în Cisiordania pe 6 septembrie, a fost înmormântată ca o martiră sâmbătă în vestul Turciei, potrivit al-monitor.com. Sicriul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă