16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalKurzii critică planul SUA de retragere a trupelor din Siria

Kurzii critică planul SUA de retragere a trupelor din Siria

În decembrie, preşedintele american Donald Trump i-a luat prin surprindere pe aliaţi şi pe unii dintre membrii administraţiei sale anunţând retragerea celor circa 2.000 de militari americani din Siria, spunând că misiunea de a învinge Statul Islamic a fost încheiată.

Atunci, Forţele Democrate Siriene (SDF), miliţii conduse de kurzi şi aliate cu SUA, au atras atenţia că planul lui Trump de retragere a trupelor va duce la o renaştere a Statului Islamic.

“Considerăm că decizia de retragere din Siria nu va ajuta la rezolvarea crizei siriene. Va complica lucrurile”, a declarat vineri pentru DPA Souhaneek Deebo, un membru al consiliului SDF.

El a adăugat că strategia SUA de a învinge Statul Islamic şi de a pune capăt prezenţei iraniene în Siria “nu a fost pe deplin realizată”.

Afirmaţiile lui Souhaneek Deebo vin după ce Wall Street Journal a relatat că armata SUA se pregăteşte să îşi retragă toate forţele din Siria până la sfârşitul lunii aprilie.

La începutul acestei săptămâni, Trump şi-a exprimat convingerea că până săptămâna viitoare va putea să declare înfrângerea ‘califatului fizic’ al Statului Islamic.

Trump a ordonat armatei să se retragă din Siria, deşi nu există un calendar exact, iar îngrijorările sunt tot mai mari în legătură cu efectele absenţei SUA.

Lupta împotriva Statului Islamic în Siria continuă şi în prezent, iar forţe locale sprijinite de SUA, formate în mare parte din luptători kurzi şi arabi, avansează în ultimul bastion controlat de jihadişti în estul extrem al ţării.

Cele mai citite

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă