Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kosovo: Parlamentul a votat pentru autodizolvare

Parlamentul din Kosovo a votat pentru autodizolvare, ceea ce ar deschide calea către alegeri legislative anticipate, conform EFE

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2019 - 20:15

Acest vot intervine după demisia din luna iulie a premierului Ramush Haradinaj, fost comandant al organizaţiei paramilitare Armata de Eliberare din Kosovo (UCK), convocat recent de un tribunal special internaţional care îl suspectează de comiterea unor crime de război.

Creat în 2015, acest tribunal este însărcinat cu anchetarea presupuselor crime comise de UCK în special contra sârbilor, romilor şi opozanţilor albanezi în timpul conflictului din 1998-1999.

Finanţat de Uniunea Europeană şi compus din judecători internaţionali, acest tribunal este totuşi o instanţă de drept kosovară, instalată la Haga pentru a se putea asigura protecţia martorilor.

Războiul din Kosovo, ultimul conflict din fosta Iugoslavie, a opus forţele sârbe şi gherila kosovară albaneză şi s-a soldat cu peste 13.000 de morţi, dintre aproximativ 11.000 de kosovari de etnie albaneză.

Comentarii

loading...