Foto: http://montreuil.tribunal-administratif.fr

Justiția din Franța a aprobat închiderea unei moschei care ar fi incitat la ultimul act terorist

O instanță din Franța a validat marţi, decizia Ministerului de Interne de a suspenda pe timp de şase luni funcționarea unei moschei din regiunea pariziană.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.10.2020 - 22:23

Tribunalul Administrativ din Montreuil a validat marţi, decizia Ministerului de Interne al Franței de a suspenda pe timp de şase luni funcționarea unei moschei din localitatea Pantin, aflată în regiunea pariziană.

Decizia, care fusese emisă inițial de prefectul din Seine-Saint-Denis la data de 19 octombrie 2020, a fost confirmată printr-o Ordonanță decisă de Tribunal, conform unui comunicat de presă transmis la data de 27 octombrie.

Decizia de suspendare a activității Marii Moschei din Pantin este luată după ce autoritățile din Franța au aflat că de la respectiva moschee s-au transmis mesaje care au incitat la asasinarea prin decapitare a lui Samuel Paty, profesor de istorie și de geografie într-o școală de la periferia Parisului.

Asasinul a fost un tânăr cecen, de religie islamică, care abia primise statutul de azilant politic în Franța. Asasinul a fost împușcat mortal de polițiști.

Potrivit legislației din Franța, este posibilă închiderea temporară a unor lăcașuri de cult, dacă activitatea acestora instigă la violență.

Comentarii