19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalJurnalistă condamnată la 4 ani închisoare pentru că a vorbit de Covid-19...

Jurnalistă condamnată la 4 ani închisoare pentru că a vorbit de Covid-19 în Wuhan

Zhang Zhan a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare fiind găsită vinovată de către autoritățile din China la aproape 7 luni de la arestarea sa, produsă în luna mai.

„Doamna Zhang crede că este persecutată pentru că și-a exercitat libertatea de exprimare. Ea a fost condamnată pentru provocarea unor neliniști, după cum a explicat instanța. Probabil vom face apel împotriva acestei condamnări.”, a anunțat Ren Quanniu, avocatul jurnalistei, citat de Reuters.

Zhang Zhan este fost avocat care locuia la Shanghai și care a ajuns la Wuhan, epicentrul pandemiei din provincia Hubei, pe 1 februarie.

Ea a postat scurte interviuri cu localnici pe YouTube, precum și comentarii și imagini de la un crematoriu, spitale și Institutul de virologie al orașului.

Arestată la mijlocul lunii mai, ea a intrat într-o grevă a foamei la sfârșitul lunii iunie, dar, potrivit avocatului ei, a fost hrănită cu forța. Starea ei de sănătate este îngrijorătoare: suferă în special de dureri de cap, amețeli, dureri de stomac și are tensiunea arterială scăzută.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă