5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalJurnalist rus, arest în Ucraina, pentru înaltă trădare

Jurnalist rus, arest în Ucraina, pentru înaltă trădare

Jurnalistul Kirilo Vişinski, care conform relatărilor din mass-media are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, a fost reţinut la începutul săptămânii după ce autorităţile ucrainene au percheziţionat birourile din Ucraina ale Ria Novosti şi ale Russia Today (RT), o altă instituţie media rusă.
Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, care a efectuat percheziţiile, respectivele insitituţii media au fost ‘folosite de ţara agresoare în cadrul unui război informaţional hibrid împotriva Ucrainei’.
Percheziţiile s-au desfăşurat cu câteva ore înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să inaugureze podul de 19 kilometri care leagă Rusia de Peninsula Crimeea pe care a anexat-o. Redactorul-şef al RT, Margarita Simonyan, a descris pe Twitter aceste percheziţii drept o ‘răzbunare pentru podul Crimeei’.
În vârstă de 51 de ani, Kirilo Vişinski riscă până la 15 ani de închisoare. El a lucrat pentru media ucrainene înainte de a deveni în urmă cu câţiva ani corespondentul televiziunii publice ruse Rossia şi de a trece apoi la Ria Novosti.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă