VIDEO Japonia: Taifunul Soulik a adus ploi torenţiale şi vânturi puternice

Sudul Japoniei a fost lovit miercuri de ploi torenţiale şi de vânturi puternice, pe măsură ce taifunul Soulik avansează spre vestul insulei Kyushu, a indicat guvernul nipon, citat de DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2018 - 10:42

Taifunul, al 19-lea din acest sezon, a produs întreruperea alimentării cu curent electric în 21.400 de case din insulele din sud şi în partea sudică a insulei Kyushu atunci când a lovit regiunea peste noapte, a relatat postul public NHK.

La amiază (03.00 GMT), taifunul se afla deasupra Mării Chinei de Est, îndreptându-se spre Peninsula Coreeană. Furtuna s-a deplasat către vest-nord-vest cu 20 kilometri pe oră, însoţită de rafale de vânt de 216 de kilometri pe oră, potrivit Agenţiei meteorologice nipone.

Un alt taifun - Cimaron - al 20-lea din acest sezon, se afla la sud de insulele Ogasawara şi este aşteptat să lovească vestul Japoniei seara, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile au cerut rezidenţilor din regiune să ia măsuri de precauţie pentru a se feri din calea acestui puternic taifun.

Japonia îşi revine după cel mai mare dezastru provocat de condiţiile meteorologice din ultimele trei decenii, în contextul în care, la începutul lunii iulie, ploile abundente au provocat alunecări de teren şi inundaţii în vestul ţării, soldate cu moartea a peste 220 de persoane şi distrugerea a numeroase case şi drumuri. Imediat după aceea, valul de căldură care a lovit Japonia a făcut peste 130 de victime, în unele zone temperaturile depăşind 40 grade Celsius.

Comentarii