23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalItalia: Partidul Democrat vrea un capăt ''sezonului de ură''

Italia: Partidul Democrat vrea un capăt ”sezonului de ură”

În cadrul unei reuniuni a partidului său, Zingaretti a spus că tratativele în desfăşurare cu Mişcarea 5 Stele (M5S) ‘sunt şi rămân dificile şi nu sunt o simplă plimbare în parc”. ”Un rezultat este deja clar: (liderul partidului Liga, Matteo) Salvini, care a fost principalul protagonist şi poate pericol (pentru Italia), este izolat şi înfrânt”, a subliniat liderul PD.

Mişcarea 5 Stele a suspendat marţi negocierile privind formarea unei noi coaliţii de guvernare cu Partidul Democrat, anunţând că le va relua doar după ce formaţiunea social-democrată se va angaja să-l menţină în fruntea executivului pe Giuseppe Conte.

M5S încearcă să formeze un nou guvern cu fostul adversar politic PD după destrămarea coaliţiei de 14 luni cu Liga (extremă dreapta) condusă de Matteo Salvini şi demisia cabinetului Conte. Luni seară, cele două formaţiuni au părut aproape de un acord, PD semnalând că a renunţat să se opună unui nou mandat de prim-ministru pentru Conte. Totuşi, M5S a emis marţi un comunicat ce contrastează puternic cu aparentele progresele din ultimele zile.

 
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă