Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italia ar fi avantajată dacă Austria ar introduce controale la frontieră

Italia ar fi avantajată dacă Austria ar reintroduce controale la frontiera comună, a declarat ministrul de interne Matteo Salvini, după ce Viena a anunţat marţi că este 'pregătită să ia măsuri pentru protejarea' graniţelor ţării , portrivit dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

03.07.2018 - 14:53

'Pentru noi ar fi o afacere' pentru că sunt mai mulţi migranţii care trec din Austria în Italia decât invers, a declarat Salvini, într-un interviu pentru televiziunea de stat RAI.

'Aş fi pregătit chiar de mâine să reintroduc controalele la pasul Brenner (frontiera cu Austria, n.red.), pentru că Italia nu ar avea decât de câştigat', a adăugat el.

Se crede că migranţii care trec din Austria spre Italia sunt cei care ajung în Europa pe ruta balcanică şi cărora le-au fost respinse cererile de azil în Austria sau într-o altă ţară din Uniunea Europeană.

Într-un comunicat emis marţi, guvernul de la Viena afirmă că, dacă acordul între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU) pentru rezolvarea crizei guvernamentale de la Berlin va fi validat, 'vom fi obligaţi să luăm măsuri pentru a evita dezavantaje pentru Austria şi populaţia sa'.

'Guvernul federal (austriac, n.red.) este, de aceea, pregătit, să introducă în mod special măsuri pentru protejarea frontierelor noastre sudice', cu Italia şi Slovenia, se spune în comunicat.

După săptămâni de conflict, cancelarul german Angela Merkel a reuşit să evite căderea guvernului său, încheind cu greu, luni seară, cu ministrul de interne Horst Seehofer un compromis ce înăspreşte considerabil politica germană în domeniul imigraţiei. Compromisul găsit prevede introducerea unor "centre de tranzit" la graniţa dintre Germania şi Austria, pentru solicitanţii de azil care ajung în Germania, dar au fost înregistraţi deja într-un alt stat european, în aşteptarea expulzării lor spre ţara pe unde au intrat.

Comisia Europeană analizează acordul privind migraţia intervenit luni seară între CDU şi CSU, a indicat un oficial al executivului european, potrivit agenţiei Reuters.

Întrebat dacă acordul este în conformitate cu legislaţia europeană sau contravine acesteia, oficialul a precizat că serviciile juridice ale Comisiei examinează acest compromis.

El a mai declarat că legislaţia UE privind procedurile de azil prevede 'zone de tranzit' pe teritoriul statelor membre, unde pot fi procesate cererile de azil.

Comentarii

loading...