18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsrael: Interdicţia de intrare impusă primarului din Dublin nu s-a putut aplica

Israel: Interdicţia de intrare impusă primarului din Dublin nu s-a putut aplica

Ministrul israelian de interne Aryeh Deri a calificat miercuri incidentul drept un “accident”, la o zi după ce a anunţat interzicerea intrării primarului capitalei irlandeze.

Marţi, mass-media israeliene au informat că lui Mac Donncha i-a fost interzisă intrarea în ţară din cauza legăturilor sale cu Campania de Solidaritate Palestina-Irlanda, care promovează boicotul impus Israelului la nivel internaţional.

Cu toate acestea, la scurt timp după anunţ, primarul a confirmat pe Twitter că a sosit pe aeroportul din Tel Aviv şi s-a deplasat în oraşul palestinian Ramallah din Cisiordania pentru o conferinţă.

Numele lui Mac Donncha a fost transcris greşit ca “Mícheal MacDonncha” – fără spaţiu între “Mac” şi “Donncha” – în comunicatele de presă guvernamentale în această săptămâna, deşi nu este clar dacă aceasta este greşeala ce i-a permis să obţină intrarea.

Mişcarea BDS (Boycott, Divestment and Sanctions – Boicot, renunţare la investiţii şi sancţiuni) susţine că Israelul comite abuzuri ale drepturilor omului împotriva palestinienilor. Israelul acuză gruparea de antisemitism, pentru că scoate în evidenţă doar acţiuni ale statului israelian, notează dpa.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă