Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iranul avertizează SUA că poate acţiona imprevizibil

Iranul a avertizat SUA sub preşedinţia lui Donald Trump că Teheranul poate acţiona ''în mod imprevizibil'' ca răspuns la politicile ''imprevizibile'' impus, ne spune Reuters

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2019 - 21:07

''Imprevizibilitatea reciprocă va conduce la haos. Preşedintele Trump nu se poate aştepta ca el să fie imprevizibil, iar alţii să fie previzibili'', a spus Zarif într-un discurs rostit la Institutul pentru studii internaţionale privind pacea de la Stockholm (SIPRI).

''Arabii din Golf nu pot realiza securitate în regiune prin cheltuirea a miliarde de dolari pentru achiziţionarea de arme occidentale. Nicio prezenţă militară străină în Golf nu poate împiedica insecuritatea'', a adăugat oficialul iranian.

Washingtonul încearcă să pună bazele unei coaliţii internaţionale în Golf pentru a apăra navele comerciale care traversează strâmtoarea Ormuz, punct de trecere strategic pentru comerţul mondial de petrol, în urma unor atacuri atribuite Iranului de SUA.

Ideea SUA pentru această ''misiune de securitate maritimă'' în Golf este ca fiecare ţară să-şi escorteze militar navele comerciale cu sprijinul armatei americane, care asigură supravegherea aeriană a zonei şi comandamentul operaţiunilor.

Începând din luna mai, tensiunile au escaladat între SUA şi Iran, după acţiuni de sabotaj şi atacarea unor nave în Golf şi distrugerea unei drone americane de Teheran. Situaţia s-a agravat după sechestrarea în Golf a trei petroliere străine de Iran, printre care o navă sub pavilion britanic, în mai puţin de o lună.

Comentarii

loading...