16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Poliţia a interzis manifestaţiile în provinciile Papua şi Papua de Vest

Indonezia: Poliţia a interzis manifestaţiile în provinciile Papua şi Papua de Vest

“Este interzisă participarea la manifestaţii şi exprimarea în public de opinii care ar putea duce la acte anarhiste, la distrugerea sau incendierea de infrastructuri publice”, a anunţat poliţia din Papua într-o atenţionare dată publicităţii pe contul său de Twitter.

Ea precizează de asemenea că interzice promovarea de informaţii false şi portul de arme albe.

Aceste ordine intervin după ce mai multe zeci de arestări au fost operate duminică în capitala regiunii, Jayapura.

Numeroase localităţi din Papua sunt de aproape două săptămâni scena unor manifestaţii, revolte şi incendieri de clădiri, în cadrul unei mişcări de furie declanşată de arestarea, la 17 august, la Surabaya, pe insula Java, a 43 de studenţi papuaşi.

Provincia indoneziană Papua, la vest de insula Noua Guinee, bogată în resurse naturale, este pradă unei rebeliuni secesioniste sporadice împotriva guvernului indonezian. De altă parte a acestei mari insule acoperite de păduri tropicale, Papua Noua-Guinee a obţinut independenţa în 1975, după ce i-a aparţinut Australiei.

Autorităţile indoneziene au anunţat înainte de aceasta desfăşurarea a 2.500 de poliţişti şi militari suplimentari. În total, 6.000 de membri ai forţelor de ordine şi ai armatei sunt prezenţi în Papua, a precizat luni purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Muhammad Iqbal.

Poliţia a anunţat că a arestat mai multe zeci de persoane duminică, pentru participare la revolte în Papua, şi a inculpat 28 dintre ele pentru vandalizare şi portarmă.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă