17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalIndia lansează un satelit de observare a Pământului

India lansează un satelit de observare a Pământului

India a lansat luni, 14 februarie, un satelit de observare a Pământului. Anunțul a fost făcut de Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO).

Organizația Indiană de Cercetare Spațială (ISRO) a lansat trei sateliți pe orbita inferioară a Pământului. Acesta a fost lansat la o altitudine de 529 km de Centrul Spațial Satish Dhawan de-a lungul coastei de est, în primele ore ale zilei de luni.

India a lansat un satelit pe orbita inferioară a Pământului

Sarcina utilă principală a fost EOS-04 (Earth Observation Satellite). Este vorba despre un satelit de imagistică radar pentru imagini de înaltă calitate pentru a servi în scopuri agricole, silvicultură și plantații, umiditatea solului și hidrologie și cartografiere a inundațiilor.

Zborul a mai luat cu el încă doi sateliți pentru pasageri, un satelit student INSPIREsat și un satelit demonstrativ tehnologic, INS-2TD de la ISRO, care este un predecesor al satelitului comun India-Bhutan (INS-2B). Șeful ISRO, S. Somnath a felicitat echipele implicate și a declarat misiunea un succes după separarea și stabilirea precisă a sateliților pe orbitele vizate.

Prim-ministrul Narendra Modi l-a felicitat pe Isro și a spus: „Felicitări oamenilor de știință spațiali pentru lansarea cu succes a misiunii PSLV-C52. Satelitul EOS-04 va oferi imagini de înaltă rezoluție în toate condițiile meteorologice pentru agricultură, silvicultură și plantații, umiditatea solului și hidrologie. precum și cartografierea inundațiilor”.

Satelitul de observare a Pământului-04 se mai numește și Satelitul de imagistică radar (RISAT), care a fost conceput pentru a oferi imagini de înaltă calitate în toate condițiile meteorologice pentru aplicații precum agricultură, silvicultură și plantații, cartografierea inundațiilor, umiditatea solului și hidrologia.

Nava spațială va colecta date de observație în C-Band completând observațiile efectuate de seriile Resourcesat, Cartosat și RISAT-2B. Satelitul are o durată de viață de 10 ani.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă