Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În cel mai negru scenariu, Marea Britanie ar ajunge la 80% din populație contagiată cu Coronavirus

Infecţia cu coronavirus poate afecta, în cel mai pesimist scenariu, până la 80% din populaţia Regatului Unit, arată un raport elaborat de Grupul de lucru pentru comunicaţii privind securitatea naţională (NSCT), organism cu rol consultativ din subordinea guvernului britanic.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2020 - 15:39

Potrivit documentului citat, guvernul de la Londra se pregăteşte pentru o gamă largă de scenarii, printre care şi cel mai grav.

''Pentru Regatul Unit, acest scenariu ar implica infectarea a până la 80% din populaţie; totuşi, nu toţi dintre aceşti oameni se vor confrunta cu simptome, iar marea majoritate a cazurilor vor fi afecţiuni uşoare'', relevă raportul.

Conform celui mai pesimist scenariu, ''între 2% şi 3% dintre cei infectaţi ar fi cazuri fatale''.

Populaţia Regatului Unit este de aproximativ 66,4 milioane de persoane.

''Guvernul ia toate măsurile de precauţie necesare pentru a proteja publicul, inclusiv implicarea partenerilor cheie din domeniu pentru a discuta despre planul lor de pregătire'', se menţionează în document.

''Covid-19 este un virus necunoscut până acum, ceea ce înseamnă că populaţia mondială are o imunitate mică spre imunitate zero la infecţie. În prezent nu există nicio contramăsură clinică disponibilă pentru a trata Covid-19 şi un vaccin este improbabil pentru multe luni de acum încolo'', adaugă raportul NSCT.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...