12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalÎn Canada, viitorul progresist bate nerăbdător la ușă

În Canada, viitorul progresist bate nerăbdător la ușă

Autoritățile canadiene l-au acuzat recent pe Bill Whatcott de ”infracțiune de răspândire a urii”, după ce acesta a distribuit în Toronto mai multe fluturașe cu mesaje antihomosexuale. Canadianul, creștin practicant, a distribuit peste 3.000 de astfel de pliante în urmă cu doi ani, la o paradă a homosexualilor din Toronto. Canadianul a scris în pliante că persoanele care practică homosexualitatea sunt în pericol mai mare decât restul populației de a contracta boli cu transmitere sexuală.

De asemenea, Bill Whatcott a scris că Dumnezeu le iartă pe persoanele homosexuale care își regretă comportamentul și care renunță la practicarea homosexualității. În pliante, autorul a mai scris că încurajarea comportamentului homosexual conduce la ”condamnare eternă”, iar renunțarea la acesta oferă ”darul vieții veșnice”, notează ziarul Christian Post. Aceste afirmații sunt o critică directă a autorului față de atitudinea favorabilă homosexualității din cadrul Partidului Liberal, aflat la guvernare în Canada. După mai multe plângeri înregistrate de participanții la parada homosexuală, Poliția din Toronto a transmis că Bill Whatcott ”a distribuit materiale anti-gay care au promovat ură împotriva comunității gay”.

Bill Whatcott Foto: activistmommy.com

Canadianul a fost arestat în Calgary și adus în Toronto, sub arest, pentru a fi judecat pentru aceste acuzații, a completat Poliția canadiană. În raportul său, Poliția din Toronto a informat că Bill Whatcott a fost acuzat de ”promovarea intenționată de ură împotriva unui grup identificabil, în acest caz comunitatea gay”.

De remarcat că pliantele nu promovau propriu-zis ura împotriva homosexualilor și nici nu incitau la violență, notează The Federalist.

 

Ministerul Sănătății, SUA: Bărbații homosexuali prezintă risc mare de infecție cu HPV

Una din principalele idei susținute în pliantele incriminate, anume asocierea comportamentului homosexual cu bolile cu transmitere sexuală, este confirmată de Centrul SUA pentru Controlul Bolilor, institut subordonat Ministerului Sănătății. ”Bărbații care fac sex cu alți bărbați prezintă un risc mai mare de a dezvolta precancer anal și cancer anal. (…) Bărbații care fac sex cu alți bărbați prezintă un risc mare pentru infecția cu HPV și pentru complicațiile asociate acestuia, inclusiv pentru cancer anal”, se menționează în studiul ”Vaccinarea împotriva HPV: Recomandările Comitetului Consultativ pentru Practicile de Imunizare”, publicat în 2014 pe site-ul Centrului SUA pentru Controlul Bolilor, cdc.gov.

Totuși, atunci când aceeași concluzie cu a oamenilor de știință americani, anume că homosexualitatea prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire cu boli transmise sexual, a fost susținută de activistul creștin Bill Whatcott, acesta a fost acuzat de incitare la ură de autoritățile canadiene.

Deși legislația canadiană protejează sensibilitatea homosexualilor sub termenul ”interzicerea promovării urii”, totuși sensibilitatea creștinilor nu este luată în calcul. Astfel, la parada respectivă, homosexualii au mărșăluit afișând imagini ale lui Iisus Hristos desenate în dreptul organelor sexuale. Deși astfel de cazuri au devenit tot mai numeroase, niciodată autoritățile canadiene nu au considerat acest exemplu drept ”incitare la ură” împotriva creștinilor.

 

Infracțiunea de conștiință, pe același plan cu o crimă?

Canadianul pus sub acuzare s-a declarat uimit de faptul că Poliția din Toronto a emis pe numele său un mandat de reținere la nivel național. ”Atunci când ești căutat în trei provincii, de obicei ești un spărgător de bănci sau un ucigaș”, a reacționat Bill Whatcott. ”Când am auzit că mă caută pentru parada respectivă, am fost șocat. Mi-am zis că e o nebunie. Dar am înțeles că să mă predau e cel mai bun lucru”, a continuat șoferul canadian.

Artur Pawlowski, preotul bisericii frecventate de Bill Whatcott, consideră că acest caz are implicații politice. ”El e un prizonier de conștiință”, a afirmat acesta. Artur Pawlowski consideră că politicieni de rang înalt din cadrul Guvernului din Ontario au decis să dea un exemplu în acest caz prin care să îi sperie pe creștini.

La scurt timp după arestarea lui, Bill Whatcott a fost dat afară din jobul de șofer de autobuz, fără explicații din partea angajatorului. Soția lui, care se ocupă de educația celor doi copii ai familiei, a declanșat ulterior o campanie de strângere de fonduri pe internet, având în vedere că Bill Whatcott aducea singurul salariu din care se întrețineau toți cei patru membri ai familiei.

 

Justin Trudeau, apărătorul homosexualității

Canada este una din țările în care guvernul promovează o politică agresivă de susținere a drepturilor homosexualilor, dar și avortul. Premierul canadian Justin Trudeau, care se declară catolic, a devenit, în iulie 2016, primul șef de guvern din lume care a participat la o paradă a homosexualilor. Justin Trudeau sprijină măsura de redefinire a instituției căsătoriei, astfel încât aceasta să includă și legăturile homosexuale, deși Biserica Catolică consideră că instituția căsătoriei permite doar legături între persoane de sex opus.

De asemenea, guvernul socialist condus de Justin Trudeau este lider și în promovarea avorturilor: la începutul acestui an, guvernul de la Ottawa a interzis accesul la programe de subvenții pentru organizațiile și societățile comerciale care nu sprijină explicit avortul. Este vorba de programul guvernamental ”Joburi Canadiene de Vară”, prin care firmele canadiene primesc fonduri federale pentru angajarea tinerilor canadieni în joburi pe perioada vacanței de vară. Guvernul condus de prim-ministrul Justin Trudeau a decis să respingă finanțarea bugetară a acelor firme sau organizații care nu încurajează explicit avortul, denumit ”drepturi reproductive”.

Numeroase organizații și firme canadiene care valorizează libertatea de conștiință au protestat față de această măsură, însă Guvernul Trudeau a anunțat că nu va renunța la poziția pro-avort.

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă